F1: Kulcsfontosságú kísérletbe vág a Mercedes

A Francia Nagydíj hétvégéjén talán kiderül, hogy Valtteri Bottas gyengélkedéséért a finn vagy a Mercedes tehető-e felelőssé. A finn most ugyanis megkapja Lewis Hamilton karosszériáját.

m269293.jpg

Egymáshoz képest meglehetősen hullámzó teljesítményt nyújtottak a szezon eddigi hat versenyén a Mercedes versenyzői: amíg Lewis Hamilton harcban van a világbajnoki címért, Valtteri Bottas egészen a hatodik helyre csúszott vissza a tabellán, miután hatból háromszor is nullázott.

Igaz, Bottasnál ebben a balszerencse is jócskán közrejátszott – ennek ellenére már napok óta téma a világsajtóban, hogy már azt is eldöntötte a Mercedes, hogy utóbbi George Russell váltja 2022-től, a finn pedig visszamegy korábbi csapatához, a Williamshez. A finn ezt határozottan cáfolta.

A hétvégi Francia Nagydíj előtt arról szóltak a híradások, hogy új karosszériát kap Valtteri Bottas. Nem fedi ez teljesen a valóságot: Bottas igazából azt a karosszériát kapja, amit eddig Hamilton használt. A csere azért is lehet kulcsfontosságú, mert a kilencszeres nagydíjgyőztes az elmúlt hetekben értetlenül állt tempóhiánya előtt – a „leglogikusabb” magyarázat részéről az, hogy a probléma az autóval van.

m269024.jpg

„Ez nem egy új karosszéria, hanem egy másik. Mindig is tervezett volt, hogy az év ezen pontján váltunk” – idézi Bottas szavait a RaceFans. Így Bottas a 6-os számú karosszériát fogja használni a Paul Ricard-on, míg hétszeres világbajnok csapattársa a 4-est. Bottas esetében legutóbb az Emilia-romagnai Nagydíj után cseréltek karosszériát, miután nagy tempónál összeütközött Russell-lel.

„Monacóban láthattuk, hogy nekem sikerült megtalálnom a megfelelő beállítást és az önbizalmamat, Lewisnak pedig nem, majd ennek a fordítottja történt Bakuban” – magyarázta a 31 éves pilóta, majd hozzátette, reméli, hogy most már működni fog alatta is a W12.„Elég nagy volt az eltérés a beállítások között a hétvége folyamán. Amit most mondani tudok, hogy valószínűleg nem jó irányt választottunk a csapattal. Több apró tényező együttes befolyása volt ez.”

Fotó: Steve Etherington / Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1816596900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása