Ferrarival fognak pezsgőzni az F1-es dobogón

Italbeszállítót vált a 2021-es szezon előtt a Formula–1, ami megmosolyogtató összecsengéseket eredményezhet a díjátadóknál.

20057-austrian-gp-report.jpg

Új érába majd csak 2022-től lép a Formula–1, de már a 2021-es szezon is tartogat változásokat szép számmal. Keddi közleményében az F1 egy újabbat jelentett be, ennek értelmében a következő három évben a Ferrari Trento gyöngyözőboraival ünnepelhetnek a dobogósok a versenyeket követő díjátadó ceremónián, de a Paddock Clubban is elérhetőek lesznek az olasz gyártó palackjai az exkluzív vendégek részére.

Az elmúlt években a Carbon, előtte pedig a Mumm és a Moët & Chandon termékeivel pezsgőzhettek a versenyzők. A Ferrari Trento korábban szerepelt már az F1-ben, de pezsgői idáig csak az Olasz Nagydíj eredményhirdetéseinél jelentek meg.

Fontos azonban leszögezni, hogy ez a Ferrari nem keverendő össze az olasz autómárkával: ugyanis amíg azt 1947-ben alapították, a borászatot már 1902-ben létrehozta Giulio Ferrari – amikor Enzo Ferrari még csak négyéves volt... Az viszont már biztos, hogy így vagy úgy, de a következő három évben minden futam után lesz Ferrari a dobogón.

Fotó: Scuderia Ferrari Press Office

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3116448058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vino-et-veritas 2021.03.03. 06:19:01

Bocs, de ezek nem egyszerű "gyöngyözőborok", hanem hagyományos érlelésű ("valódi") pezsgők lesznek...

Kováts Olivér/KO · http://brakingnewsmotorsport.blog.hu 2021.03.03. 07:18:30

Kedves @vino-et-veritas,

A cikkben is hivatkozott hivatalos, f1.com-os forrás "sparkling wine"-ként említi a Ferrari Trentót, ami gyöngyözőbor magyarul, a pezsgőre "champagne" lenne a helytálló kifejezés. Esetleg akad valami, amivel alá tudod támasztani a kijelentésed? Mi másra ugyanis nem tudunk támaszkodni, legfeljebb az angol-magyar fordításra, a pezsgők-borok nem tartoznak a szakterületeink közé. Köszönjük megértésed!

Üdvözlettel és köszönettel,
Kováts Olivér

konrada 2021.03.03. 11:55:49

@KovatsOliver:
Champagne védett márkanév, így hiába lett a pezsgőnek több országban a megnevezése (lásd Frigidiere-fridzsider), hivatalos iratban nem szerepeltethető.
...ettől még a köznyelvben olyan mélyen meghonosodott, hogy a champagne nevet használják, így marad hivatalos leíratnak a technológiailag nem egészen helytálló gyöngyözőbor megnevezés.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása