Az idei Dakarnak is van halálos áldozata

A Dakar-rali szervezői megerősítették, a vasárnapi versenynapon elszenvedett balesetét követően elhunyt Pierre Cherpin motorversenyző.

20210102dak1001-a_s_o_c_lopez_2.jpg

Közép-európai idő szerint péntek reggel megerősítették a szervezők, hogy 52 évesen életét vesztette Pierre Cherpin. Az amatőr francia versenyző a vasárnapi hetedik szakaszon, 178 kilométer után szenvedett balesetet, ezután eszméletlen állapotban szállították a szakakai kórházba – írja a Motorsport.com.

Szakakában mesterséges kómába helyezték, majd megműtötték, onnan egy dzsiddai kórházba szállították át. Chepint pénteken légi úton szállították volna Franciaországba, útközben halt bele sérüléseibe.

Cherpin először 2015-ben, idén negyedjére állt rajthoz a Dakaron, a 2021-es megmérettetésen egy Husqvarnával indult az Original by Motul kategóriában, melyben azok a versenyzők indulnak, aki külső segítség nélkül vesznek részt a versenyen. Cherpin hétköznapjaiban vállalkozóként tevékenykedett, a motorversenyzés mellett a vitorlázás volt a másik szenvedélye.

Rövid időn belül ez a második halálhír, ami megrázza a tereprali világát: vasárnap a háromszoros Dakar-győztes Hubert Auriol hunyt el, akit úgy kezeltek koronavírus-fertőzéssel egy franciaországi kórházban, hogy hosszú ideje küzdött szív- és érrendszeri betegséggel.

Fotó: C. Lopez / DPPI (A.S.O. / Dakar Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8616389058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ramipali 2021.01.16. 09:24:46

Ne tedd próbára az Urat,a te Istenedet.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása