F1: Furcsa közleményt adott ki a Ferrari motorjairól az FIA

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) péntek este közölte, hogy lezárta a Ferrari motorjával kapcsolatos vizsgálatokat, ám a részleteket nem hozza nyilvánosságra.

200058-test-f1-barcelona-2-leclerc-day3.jpg

Tavaly a szezon második felében gyanúsan erős hajtásláncával került a figyelem középpontjába a Ferrari, annyira, hogy a riválisok már csalással vádolták az olaszokat. Bizonyos kiskapuk becsukása végett az év utolsó harmadában több direktívával is pontosította a technikai szabálykönyvet a Nemzetközi Automobil Szövetség, sőt a Brazil Nagydíj után több, a Ferrari erőforrásához kapcsolódó alkatrészt is lefoglaltak az illetékesek.

Az elmúlt hónapokban csend övezte a Ferrari ügyét, amit az FIA egy meglehetősen furcsán fogalmazott kommünikével tört meg, egyúttal zárt le: megerősítette benne a szövetség, hogy megállapodott a Ferrarival, de azt már nem fogjuk megtudni, hogy lényegében miben.

„Számos átfogó technikai vizsgálatot követően az FIA megerősíti, hogy lezárta a Ferrari Formula–1-es  erőforrásaival kapcsolatban, továbbá megállapodott a csapattal. Az egyezség részletei azonban az érintett felek között maradnak” – olvasható az FIA honlapján.

„Az FIA és a Ferrari emellett számos technikai vállalásban is megállapodtak, amik a következő évek folyamán a Formula–1-es motorok ellenőrzését fogják javítani, továbbá a Ferrari asszisztálni fog az FIA-nak a károsanyag-kibocsátást és fenntartható üzemanyagokat érintő kutatásaiban.”

Így lényegében nem derült ki, hogy a Ferrari tavalyi V6-osa legális volt-e, vagy sem. A hivatali kommunikációban is szokatlannak számító szövegezés alapján azonban nem zárható ki annak eshetősége, hogy a hajtáslánc valóban szembement az előírásokkal.

Az idei évre egyébként nem változtak lényegesen a technikai szabályozások, a legradikálisabbnak az számít, hogy a csapatoknak egy második üzemanyagátfolyásmérőt is be kell építeniük az általuk használt erőforrásokba.

Fotó: Ferrari Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4615496488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása