A Toyota szupertehetsége tarolt a lappföldi ralin

A japán gyártó frissen igazolt WRC-pilótája három és fél percet vert a második helyezettre az Arctic Lapland Rally-n. Valtteri Bottas baleset után is a top10-es.

taneli_niinimaki-5838.jpeg

taneli_niinimaki-6878.jpeg

Nem lazsálással tölti vakációját Valtteri Bottas: a Mercedes Formula–1-es versenyzője az előző hétvégén rajthoz állt a lappföldi ralin. Az eseményen már másodjára induló finn ezúttal egy Citroën DS3-mal próbált szerencsét, de már a második szakaszon ütközött, ami miatt a 22. helyre esett vissza. Miután csapata, a PH Sport megszerelte az autóját, Bottas megkezdte a felzárkózást – minden szombati szakaszt a legjobb tíz között zárt, végül kilencedikként rangsorolták, majdnem 10 perccel lemaradva az első helyezettől.

taneli_niinimaki-7433.jpeg

Az Arctic Lapland Rally győztese Kalle Rovanperä lett: a Szilveszter-rali mezőnyét is leiskolázó finn 3 perc 27 másodpercet vert – immár a Toyotával – honfitársára, a Škodával versenyző Teemu Asunmaára. Rovanperä legfőbb kihívója egyébként az alkalmi WRC2-induló Emil Lindholm volt, de az utolsó szakaszon több mint két percet bukott, így csak negyedik lett. A kétszeres ralivilágbajnok Marcus Grönholm fia, a ralikrossz-vb-élmenő Niclas szintén Finnországban kezdte az évet, hatodikként ért célba.

Rovanperä a hétvégén (január 23-26. között) élesben is bemutatkozik a rali-vb-n a Toyotával, a WRC2-világbajnok csapattársai Sébastien Loeb és Elfyn Evans lesznek.

Fotó: Taneli Niinimäki / AKK

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3915417554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása