WTCR - ORIOLA ELŐSZÖR NYERT A VILÁGKUPÁBAN, NAGY NORBI HAJSZÁL HÍJÁN PONTSZERZŐ
WTCR 2018: Szlovákia - Első futam

03718007_ff_0375.jpg

Kisebb meglepetésre a harmadik helyről rajtoló Pepe Oriola győzelmével zárult az első szlovákiai futam, így a spanyol első győzelmét aratta a WTCR-ben – igaz, ebben jelentős szerepet játszott az, hogy a pole-ból induló Gabriele Tarquini nagyon csúnyán beszorult a rajtnál. A magyarok közül csak Nagy Norbi ért célba, de ő épphogy lecsúszott a pontszerzésről.

Egy ideig úgy tűnt, hogy huszonhat helyett csak huszonöt autóval tud nekivágni az első Slovakia Ring-i versenynek a Túraautó Világbajnokság mezőnye, ugyanis pont az újonc Kevin Ceccon ragadt ott a rajtrácson, de végül az olasz alfás tudta abszolválni a folytatást.

A piros lámpák kialvását követően nem rajtolt valami jót a pole pozícióból Gabriele Tarquini, olyannyira nem, hogy az olasz végül csak negyedikként fordult el célegyenes végén, Aurélien Comte, Pepe Oriola és Jean-Karl Vernay mögött. Viszont az argentin kaphatott egy pofont, mert rövidesen lelassult a Münnich Motorsport Hondájával.

A második körben változás következett be az élen, ugyanis Oriola megelőzte Comte-ot, majd Vernay is körbeautózta a DG Sport Compétition franciáját, sőt Tarquini is maga mögé utasította. Egészen féltávig zajlott a zavartalan körözést, ugyanis be kellett küldeni a biztonsági autót, mert Frédéric Vervisch a 10-es kanyarnál félrehúzódott a fűre a Comtoyou Racing Audijával.

Ezt követően a hetedik körben folytatódhatott a verseny; az újraindítás után Oriola az élen kiépített egy lélegzetvételnyi, nagyjából másfél másodperces előnyt, amelyet a leintésig már meg is tudott őrizni – így első győzelmét aratta a világkupában Vernay-t és Tarquinit megelőzve.

A negyedik helyért az utolsó körre még kibontakozott egy csata Comte és a Team Mulsanne pilótája, Fabrizio Giovanardi között, de végül a francia ki tudta védekezni az így is előkelő helyen végző és ezáltal a csapat idei első pontjait megszerző olasz támadásait. Giovanardi mögött két hondás, Yann Ehrlacher és Tom Coronel, valamint három Comtoyou-pilóta, Denis Dupont, Aurélien Panis és Nathanaël Berthon ért célba.

Nagy Norbi egy hajszál híján pontszerző lett a Zengő Motorsport CUPRA-jával, ellenben druszája, Michelisz Norbert, valamint a csapattárs Szabó Zsolt Dávid nem fejezte be a versenyt.

Miután az időmérős diszkvalifikáció miatt Muller nullázott, Tarquini öt pontosra faragta a hátrányát vele szemben.

15:10-től pedig a második időmérő edzéssel folytatódik a WTCR szombati programja.

Az első szlovákiai futam végeredménye:

wtcr_2018_slo_r1.jpg

Fotó: Francois Flamand / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8814112867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása