WTCR - HOMOLA ELŐSZÖR NYERT A VILÁGKUPÁBAN, MICHELISZ ÖTÖDIK
WTCR 2018: Vila Real - 2. futam

03718006570478.jpg

Aurélien Comte és a zandvoorti versenyhétvége után, Vila Realban Mat’o Homola is győzelemre vitte a DG Sport Compétitiont és a Peugeot-t, megelőzve Yvan Mullert és Pepe Oriolát. Michelisz Norbert pedig kézsérülése ellenére nagyon szépen versenyzett, aminek eredményeként a második futamot a 9. helyről rajtolva az ötödik pozícióban fejezte be.

A vasárnap késő délutáni órákban került sor a második verseny Vila Realban, amelyet a fordított rajtrácsos szabályok értelemében Gordon Shedden és Yvan Muller kezdhettek meg az első sorból, a BRC-Hyundaijal Michelisz Norbert pedig a kilencedik pozícióból várhatta a piros lámpák elalvását.

A rajtjel megadása után nem változott a sorrend az első három helyen: a skót WRT-pilóta maradt az élen a négyszeres világbajnok francia és Mat’o Homola előtt, Michelisz maradt a 9. helyen. Azonban előbbi kettő már az első kör második szektorában egymásnak feszült, viszont Muller egy pozíció nyerése helyett egyet veszített, ugyanis Homola elment mellette.

Másodpercekkel később a sikánban Homola eltalálta a palánkot, de ennek ellenére nem veszített pozíciót. Azonban a szlovák DG-pilóta megbillenését követően valami zavart okozott a hátsó traktusban, előbb Nathanaël Berthon forgatta ki majdnem Nagy Norbi zengős CUPRA-ját, amely után több koccanás is történt – egyiknek eredményeként pedig Esteban Guerrierit lökték bele a korlátba, ami miatt az argentin Münnich-pilóta kiállni kényszerült.

A következő néhány körben a mezőnynek a számottevő része kijött joker-körre, amelynek során Michelisz Norbi nyert egy-egy pozíciót Tarquinivel és Ehrlacher-vel szemben.

A kilencedik körben kijött Homola is jokerre, amellyel Shedden – aki közben pálya átvágása általi jogosulatlan előnyszerzésért kapott egy 5 másodperces időbüntetést – elé jött vissza. Muller pedig megpróbált kivárni a legvégéig, de belehibázott a joker-kerülőbe és így csak a szlovák DG-pilóta Peugeot-ja mögé tudott visszasorolni, nem kis meglepetésre.

03718006573532.jpg

Homola így megszerezte első győzelmét a WTCR-ben, amely a csapata és a Peugeot számára már a második volt ebben az idényben Aurélien Comte zandvoorti diadalának köszönhetően. Muller jött be másodiknak, Shedden büntetésének köszönhetően Pepe Oriola állhatott fel a dobogó legalsó fokára.

Jean-Karl Vernay a negyedik helyen jött be a sérült kézzel autózó Michelisz Norbi előtt, aki kilencedik rajthelyét egy ötödik pozícióra váltotta. Sheddent meg a hatodik pozícióban rangsorolták a büntetéssel együtt, mögötte Ehrlacher, a jokerezésből rosszul kijövő Panis, Tarquini és az utolsó futamot a pole-ból váró Björk tette egésszé a pontszerző zónát.

A Zengő Motorsport versenyzői, Nagy Norbert és Szabó Zsolt Dávid a 13., illetve a 18. helyen kapták meg a kockás zászlót.

A harmadik futam 18:10-kor veszi kezdetét, amelyet élőben figyelhetünk a Duna Worldön és az M4 Sporton.

A második futam végeredménye:

wtcr_2018_por_r2.jpg

Fotó: Paulo Maria / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9814068587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása