F1 - SAJTÓHÍR: ELDŐLT A BELGA NAGYDÍJ JÖVŐJE

f1_grand_prix_of_belgium_1jyewkbjf0zx.jpg

Helyi lapértesülések arról számoltak be, hogy a Belga Nagydíj szervezői és a Liberty Media egy három évre szóló szerződéshosszabbítást írták alá – ezzel a tradicionális európai F1-es futam megmenekült.

Az elmúlt években alaposan rezgett a léc Belgiumban, ami a Forma-1-es futamrendezést illeti, ugyanis korábbi sajtóértesülések szerint nem volt kizárt, hogy nem kerül meghosszabbításra az idei évre még éppen érvényben levő kontraktus.

Azonban a minap pozitív fordulatról számolt be az ügy kapcsán a belga üzleti lap, a L’Echo, miszerint Spa-Francorchamps helyi, valloni kormánya és a száguldó cirkusz vezetését a tavalyi év elején átvevő Liberty Media megállapodásra jutottak, aminek értelmében a Belga Nagydíj jövője további három évre, 2021-ig be van biztosítva.

S hiába nagy az érdeklődés a belgiumi Forma-1-es verseny iránt, a rendezők mégis veszteségesen zárják a futamhétvégéket – azonban ezt a deficitet helyi kormány, illetve a régió előnyös gazdasági helyzete szokták orvosolni.

A jelentések szerint pedig már az idei hétvégére is nagyjából 200 ezer jegyet adtak el, amiből 75 ezret a vasárnapi napra – a sikeres jegyeladások hátterében a Hollandiából átlátogató, lelkes Max Verstappen-rajongók állnak elsősorban, de nyilván az is számottevő löketet jelent, hogy 2017 eleje óta helyi pilóta is van a mezőnyben a McLaren színeit erősítő Stoffel Vandoorne révén.

„Ez egy remek megállapodás, amely egy olyan esemény megtartását biztosítja Vallónia számára, amely hozzájárul a térség népszerűsítéséhez a világ színpadján” – nyilatkozta a belga forrásnak Pierre-Yves Jeholet, Vallónia alelnöke és gazdasági minisztere. – „Ez pedig egyben egy új éra kezdetét is jelenti, mert ez volt az első alkalom, hogy a Liberty Media igazgatóival tárgyaltunk. A valloni gazdaságban 2017-ben 20.5 millió euró volt a bevétel, ami 21%-kal jobb, mint 2016-ban volt.”

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4214052670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ződ2000 · http://egzostive.com 2018.06.18. 10:59:40

A Belga pálya a német határhoz legközelebb fekvők egyikre. Bár a belgák is ató-őrültek (most Verstappennel okk is van rá kérdés, hogy a flamandok bemerészkednek a vallon területre :) ), azért a német közönség eléggé erős arrafelé.

Amúgy 3 év semmi, gondolom arányos azzal az energiával amit a pálya vezetési fordít a fejlesztésekre. Nincs még egy enynire khm, klassziks pálya, de legalább jól passzol a klasszik versenyekhez :)

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása