F1 - VERSTAPPEN ÉS A MESTERHÁRMAS
Forma-1 2018: Kanadai Nagydíj - Harmadik szabadedzés

max_verstappen_canadian_f1_grand_prix_practice_mhkcokjynjkx.jpg

Max Verstappen továbbra sem talált legyőzőre Kanadában, az alapján viszont egy izgalmas időmérő edzést lehet prognosztizálni, hogy az első négy helyezett hét ezredmásodperc híján egy tizeden belül zárt!

A pénteki szabadedzések után a szombati harmadik gyakorlás is úgy ért véget, hogy az eredményjelző legtetején azon Max Verstappen nevét olvashatjuk, akit mostanában egyre többen bélyegeznek meg Pastor Maldonado méltó utódjaként, miután az előző hat versenyhétvége mindegyikén okozott valami galibát, ráadásul nem egy alkalommal fordult elő az, hogy ezzel nem csak magát sodorta hátrányba.

Mindenesetre a háromszoros nagydíjgyőztes holland idáig eléggé összeszedetten vezet a Circuit Gilles Villeneuve pályán, ezúttal egy 1:11.599-es köridővel bizonyult legyőzhetetlennek. Azonban az előnye már korántsem volt annyira „megnyugtató”, mint a pénteki tréningek folyamán. Ugyanis a mögé szorult Sebastian Vettel – Kimi Räikkönen – Lewis Hamilton trió 107 ezredmásodpercen belül végzett, ráadásul úgy, hogy a Mercedes regnáló világbajnokának a leggyorsabb hiperlágy gumikon igencsak meggyűlt a baja az egyensúllyal, többször is a 9-es kanyar volt számára a mumus.

Az ötödik-hatodik helyen ezúttal a pályafutása első győzelmét – még 2014-ben – ezen a pályán arató Daniel Ricciardo, valamint a másik mercedeses, Valtteri Bottas végzett, hátrányuk meghaladta a fél másodpercet is.

Fernando Alonso és Romain Grosjean pedig újabb pilótához vándorolt a „best of the rest” cím, ugyanis ezúttal a Force India mexikóija, Sergio Pérez lett a hetedik. Mögötte Nico Hülkenberggel (Renault), Grosjeannal (Haas) és Stoffel Vandoorne-nal (McLaren) egészült ki a legjobb tíz.

Esteban Ocon a másik Force India-Mercedesszel éppen csak, 3 századmásodperccel szorult ki az első tízből, 11. lett, Brendon Hartley előtt zárva – utóbbinak a Toro Rosso-Hondával volt néhány melegebb pillanata, amikor az utolsó sikánban az egyik mercedesessel nem értették meg egymást, aminek következtében kénytelen volt kiegyenesíteni a pályát. Majd elmérte a féktávot a célegyenes végén az új-zélandi és azt a kanyart is levágta.

A 300. nagydíjhétvégéjét teljes Fernando Alonso két tizedet kapva Vandoorne-tól csupán a 13. lett, megelőzve honfitársát, Carlos Sainzot, aki a 60 perces edzés folyamán folyamatosan arra panaszkodott a rádión, hogy mindennel csak szenved…

A spanyol Renault-pilótát Pierre Gasly (Toro Rosso), Charles Leclerc (Sauber), Kevin Magnussen (Haas), Sergey Sirotkin (Williams), Marcus Ericsson (Sauber) és Lance Stroll (Williams) követte a sorrendben.

Az időmérő edzést magyar idő szerint este 20 órától rendezik meg, amelynek eseményeit élőben kísérhetjük figyelemmel az M4 Sporton.

A harmadik szabadedzés végeredménye:

f1_2018_can_fp3.jpg

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr814035592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása