F1 - MÉGSEM KAP RICCIARDO RAJTBÜNTETÉST KANADÁRA?

daniel_ricciardo_canadian_f1_grand_prix_previews_jkriq0uhdhbx.jpg

Úgy tűnik, hogy a Red Bull Racing ausztrál versenyzője megússza a motorkomponens-csere miatti hátrasorolást a monacói MGU-K-meghibásodás ellenére, legalábbis Montrealban. Azonban az már egy másik kérdés, mi lesz Franciaországban, két hét múlva.

A hét korábbi részében a Red Bull technikai guruja, Adrian Newey a Reuters-nek nyilatkozva egy legalább 10 rajthelyes hátrasorolást helyezett kilátásba Daniel Ricciardo számára, miután már mindkét, büntetés nélküli cseréjét ellőtte az ausztrál. Azonban most úgy áll a helyzet, az ausztrál RB14-es visszakerülhet azon MGU-K, amelyet még a Kínai Nagydíj előtt használt – így csak abban az esetben kényszerül hátrébb fáradni a rajtrácson Montrealban, ha ez a darab is tropára megy.

„Jelen állás szerint nem, nem kapok büntetést” – mondta Ricciardo a motorsport.com-nak, amikor szóba került a lehetséges rajtbüntetés. – „Ha valami történik a szabadedzések során, muszáj lesz kicserélni, s csak utána kapok büntetést. De most még van elég alkatrészünk, s ha megbízhatónak bizonyulnak, végig tudjuk csinálni velük a komplett hétvégét.”

Ugyanakkor azzal tisztában van az ausztrál, hogy a csere és a vele járó büntetés nem lesz örökké elkerülhető. Számításai szerint akár már a két hét múlva esedékes Francia Nagydíj előtt sor kerülhet erre.

daniel_ricciardo_f1_grand_prix_monaco_gvzec9wetfax.jpg

„Igen, azt hiszem, hogy ez akár már a Paul Ricardon bekövetkezhet. Amikor hallottam suttogásokat annak kapcsán, hogy itt kaphatok büntetést, azt mondtam, hogy inkább a Paul Ricard-i hétvégén, csak ne itt” – folytatta a gondolatait az ausztrál. – „Ugyanis ez egy olyan pálya, ahol nehéz előzni, ráadásul mostanság nagyon sok jó pillanatunk volt. Egy ilyen büntetés kikapná egy kicsit a szelet a vitorlánkból.”

„Próbáljuk a lehető legtovább halogatni, ugyanis, ha ennyire korán bevállalunk egy büntetést, fennáll annak a veszélye, hogy még az év vége előtt be kell vállalnunk egy újabbat” – ecsetelte Ricciardo. – „Ráadásul Monacóban jók voltunk a hiperlágy gumikon, s így talán lehet esélyünk arra, hogy egy újabb erős versenyt fussunk. Legalábbis papíron. Mindenesetre ez a pálya jobban fekszik nekünk, mint azok, amik a továbbiakban jönnek.”

„Kettőt nyerni zsinórban pedig nagyon is szép lenne, szóval megpróbáljunk. Viszont erre a 15. helyről rajtolva vajmi kevés esély lenne” – tette hozzá az ausztrál, aki hasonlóan a világbajnoki pontverseny első két helyén álló Lewis Hamiltonhoz és Sebastian Vettelhez két futamgyőzelmet számlál, miután Kínában és Monacóban is elsőként intették le.

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3814032040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása