F1 - A RED BULL VB-GYŐZTES GÉPÉT VEZETHETTE A NÉGYSZERES MOTOGP-BAJNOK

34460268_1650037458398061_5155209134689222656_n.jpg

Először vezethetett Forma-1-es autót a MotoGP új fenegyereke, a négyszeres világbajnok Marc Marquez. A spanyol motorversenyző a Red Bull Ringen vihette pályára az energiaitalos csapat világbajnoki autóját.

43 kört tett meg a tegnapi nap délelőttje során a Red Bull spielbergi pályáján a csapat 2012-es, világbajnoki gépével a hatszoros világbajnok, Marc Marquez egy különös teszt keretein belül, amely a közeledő F1- és MotoGP-futamot volt hivatott promótálni.

A Red Bull RB8-as kissé meglepő módon a fiókcsapat, a Toro Rosso jelenlegi színvilágában tündökölt. Marquez tesztjét pedig figyelemmel kísérte a Red Bull tanácsadója, Dr. Helmut Marko, a Red Bull-tulajdonos Dietrich Mateschitz, a Honda motorsport-részlegét irányító Masashi Yamamoto, valamint Niki Lauda, a Mercedes nem ügyvezető elnöke. Marquezt tanácsokkal a kilencszeres Forma-1-es futamgyőztes, Mark Webber látta el, aki 2007 és 2013 között volt az energiaitalos istálló versenyzője.

Hivatalos berkekben nemigen láttak napvilágot további részletek a teszt kapcsán, de a motorsport.com megtudta, hogy Marquez leggyorsabb ideje 1:14.9-es volt, de ez lehetett volna hat tizedmásodperccel jobb is, ha nem pördül meg az utolsó kanyarban.

Ez a kör körülbelül 10 másodperccel volt lassabb Valtteri Bottas tavalyi pole-körénél, de hozzá kell tenni, hogy Marquez csupán egy 2012-es, KERS nélküli V8-as motor által hajtott bemutatóautót vezetett a Pirelli demó gumijain, DRS nélkül.

„Ma egész nap mosolyogni fogok, nagyszerű élmény volt” – mondta Marquez a motorsport.com hasábjain közvetlenül a teszt után. – „Hihetetlen érzés volt vezetni egy Forma-1-es autót, mert ez volt az első tapasztalatom ilyen autóval. Forma-3-as gépet már vezettem Motegiben, de csak két kör erejéig.”

„Előző nap nagyon ideges voltam, sőt még ma reggel is. Nehezebb volt aludni, mint egy versenyhétvége folyamán! De lépésről-lépésre haladva találtunk egy megoldást, élveztük és nagyon jó volt” – folytatta gondolatait a Repsol Honda MotoGP-alakulatának versenyzője. – „Azt mondták nekem, hogy elsőre nem is volt rossz. Bár, messze voltam a tempótól, de szép lassan megértettem a dolgokat és ilyen legendákkal körülvéve minden könnyebb volt. Ez egy olyan nap, amelyre mindig emlékezni fogok.”

Mark Webber a globális szakportálnak azt nyilatkozta, hogy megtiszteltetés volt tanácsokat adni egy Marc Marqueznek, aki roppant lenyűgöző volt azzal, hogy elképesztően gyorsan tanulta meg azokat a technikai paramétereket, amelyek szükségesek ahhoz, hogy helyesen vezessünk egy Forma-1-es autót.

A délután folyamán Dani Pedrosa vette át a volánt, de az ő tesztjéről nem jelentek meg anyagok, leszámítva az alábbi röpke videót. Ellenben az kiderült az előző egy-két nap során, hogy a spanyol az év végén, 13 esztendő után távozik a Repsol Hondától, ahol a helyét a következő két évre a háromszoros világbajnok Jorge Lorenzo veszi át, akinek az utódja a gyári Ducatinál az a Danilo Petrucci lehet, aki momentán a Pramac Racing szatellit Ducatiját terelgeti.

Honda Racing F1 on Twitter

You didn't think we'd have just one @MotoGP rider did you? @26_DaniPedrosa takes to the track here in Austria as @marcmarquez93 watches on � #RedBullFamily https://t.co/kt9s54ut3h

Fotó: Honda Racing Corporation, Marc Marquez / Twitter

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6014027044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása