WTCR - ELKELT A MÁSIK VILA REAL-I SZABADKÁRTYA IS

jose_rodrigues_etcc_race_of_vila_real_action_03_2017-jpg.jpg

Szombaton délelőtt megerősítették, hogy Edgar Florindo mellett a másik szabadkártyás induló a WTCR portugáliai fordulóján az a José Rodrigues lesz, aki többek között az egykori F1-es pilóta és többszörös WTCC-futamgyőztes Tiago Monteiro támogatását élvezi.

Viszont Rodrigues neve alapvetően többek számára ismerősebben csenghet, mint Florindóé, mivel a 28 éves pilóta a Kamion Európa-bajnokság és a Túraautó Európa-kupa révén rendelkezik nemzetközi versenyzői tapasztalattal is – az ETCC-ben tavaly vett részt a Vila Real-i hétvégén, amelynek az időmérő edzését a harmadik helyen fejezte be, a futamokon pedig a negyedik pozícióban látta meg a kockás zászlót. (Igaz, az első futamot eredetileg a dobogón zárta, de később megbüntették baleset okozásáért.)

„Örömmel jelentem be, hogy indulni fogok a WTCR Vila Real-i fordulóján” – nyilatkozta a hivatalos sajtóközleményben a portugál pilóta. – „Gyerekkorom óta arról álmodtam, hogy egy világszintű FIA-esemény keretein belül versenyezzek, így büszke vagyok a lehetőségre. Ez sok-sok évnyi kemény munka eredménye, valamint annak azok szenvedélyes munkájának eredménye, akik mindig is támogattak.”

José Rodrigues kapcsán azt is érdemes tudni, hogy tagja Tiago Monteiro vállalatának, a Skywalker Management-nek, ebből adódóan a Boutsen-Ginion Racing csapatát erősítő versenyző támogatását élvezi.

jose_rodrigues_etcc_race_of_vila_real_podium_2017-jpg.jpg

„A hétvége folyamán mindent megpróbálok alkalmazni a gyakorlatban, amit csak tanultam, hiszen a világ legjobb versenyzői ellen versenyezhetek” – folytatta gondolatait Rodrigues. – „Tiago pedig a világ egyik legjobbja, akinek a segítségével eseményről-eseményre próbálok majd fejlődni. Szóval külön köszönet neki, a Skywalker Management-nek, illetve a családomnak.”

Az is kiderült, hogy José Rodrigues a Target Competition csapatával és egy régebbi specifikációjú Honda Civic TCR-rel áll rajthoz. A portugál számára viszont nem ismeretlenek a TCR-autók, hiszen korábban már indult a németországi, a portugál és az olasz bajnokságban is.

„Fantasztikus lehetőség az, hogy a saját országomban lehetek az embereinkkel. Idáig már számos remek eredményt elértem Vila Real-ban, így eléggé érdekes lesz a WTCR mezőnyében harcolni” – zárta nyilatkozatát a 28 esztendős portugál.

Fotó: WTCR hivatalos sajtóközlemény

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4114019146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása