DTM - AZ AUDI ÚJONCA ZÁRTA AZ ÉLEN AZ ESŐS MÁSODIK EDZÉST
DTM 2018: Hungaroring - 2. szabadedzés

a186064_large.jpg

Robin Frijns volt a leggyorsabb a szombat reggeli, esős szabadedzésen, amelyet esős körülmények között rendeztek meg.

Tegnap még csak néha-néha lógott az eső lába, azonban szombaton reggel megérkezett az égi áldás a Hungaroringre, aminek köszönhetően a félórás gyakorlás során számos versenyző elhagyta a pályát, többek között Gary Paffett, Edoardo Mortara, Marco Wittmann és Philipp Eng – ilyen szempontból az aszfaltcsík két legkritikusabb pontja a 3-as és a 7-es kanyar volt.

A legjobb köridő pedig Robin Frijns nevéhez köthető: a holland 1:56.342-es ideje ugyan 20 másodperccel lassabb, mint a márkatárs Jamie Green pénteki edzésen futott köre, de így is majdnem két tizedet adott a legjobb BMW-sként záró Marco Wittmann-nak. A harmadik helyen pedig Frijns márkatársa, Loic Duval végzett, majd’ fél másodperces hátrányban.

A bajnoki éllovas Timo Glock a negyedik leggyorsabb volt, mindössze négy századmásodperccel megelőzve az audis Nico Müllert és az úgyszintén bajnokaspiráns Gary Paffettet. Philipp Eng átmentette a jó formáját a Lausitzringről és a tegnapi szabadedzésről, így hetedik lett, mögötte pedig Bruno Spengler, Jamie Green és Paul di Resta tették teljessé az első tíz helyezett sorrendjét.

A BMW újonca, Joel Eriksson pedig éppen csak (5 ezreddel Di Resta mögött zárva) kiszorult a TOP-10-ből, de olyan nagyobb neveket előzött meg, mint a 2015-ös bajnok Pascal Wehrlein, a 2013-as bajnok Mike Rockenfeller, Edoardo Mortara, Daniel Juncadella, valamint Augusto Farfus.

A regnáló bajnok és a tavalyi egyik futam győztese, René Rast – kisebb meglepetésre – csak a tizenhetedik lett, a sort pedig több mint két másodperces hátrányban a mercedeses Lucas Auer zárta.

11 óra 20 perckor a második időmérő edzéssel jön a folytatás!

A második szabadedzés végeredménye:

dtm_2018_hun_fp2.jpg

Fotó: Audi Sport Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6914018346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása