F1 - LEMONDOTT VEZÉRIGAZGATÓI POSZTJÁRÓL A FORCE INDIÁNÁL VIJAY MALLYA

esteban_ocon_f1_grand_prix_monaco_6l4gxfeij20x.jpg

Csütörtökön bejelentették, hogy a továbbiakban az indiai üzletember már csak résztulajdonosként és csapatfőnökként maradt a brit-indiai alakulatnál.

2007 végén vette át a Spyker F1-es csapatát Vijay Mallya és nevezte át azt Force Indiává. Azóta egyre csak erősebbé vált a gárda, az elmúlt két évben a negyedik helyen végzett a konstruktőri összetettben.

Csütörökön azonban – a jogi problémáira hivatkozva – arról a döntésről tájékoztatta a nagyérdeműt, hogy lemond a vezérigazgatói pozíciójáról és mostantól már csak résztulajdonosi (Subrata Roy és a Mol-család mellett) és csapatfőnöki szerepet tölt be a Force Indiánál.

vijay_mallya_f1_grand_prix_great_britain_practice_pekm8ohv02nx.jpg

Az is kiderült, hogy helyét 31 esztendős fia, a színészet és a média világában jártas Siddharth veszi át a vezérigazgatói székben. Persze, már korábban is kivette a részét a családi vállalkozásban, amellett, hogy egy ideig ügyvezető igazgató volt a Royal Challengers Bangalore IPL krikettcsapatnál.

Emellett az indiai üzletember azt is leszögezte, hogy egyelőre nincs szándékában eladni az alakulatot, de egy igazán remek ajánlatot megfontolna, de ugyanakkor azzal is számolnia kell, hogy nem ő az egyedüli részvényes a csapatnál.

A Force India számára idáig nem alakult valami szerencsésen az idei év, így jelenleg csak a hatodik helyet foglalják el a csapatok kiírásában. A Sergio Pérez-Esteban Ocon kettős által összegyűjtött 26 pontban oroszlánrésze van a mexikóiak, köszönhetően az azerbajdzsáni meglepetésdobogójának.

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3114015152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása