F1 - RENDKÍVÜL KONZERVATÍV GUMIVÁLASZTÁSSAL RUKKOLT ELŐ A MERCEDES KANADÁRA
Forma-1 2018: Kanadai Nagydíj - Gumiválasztások

valtteri_bottas_f1_grand_prix_monaco_qualifying_fv6zzmrthbax.jpg

A Pirelli által közölt legújabb információkból kiderül, hogy nincs még egy olyan csapat a Forma-1-ben, aki annyira óvatos gumitaktikával készült a Kanadai Nagydíjra, mint a Mercedes. Ugyanis a címvédő gárda csupán öt-öt szettet igényelt versenyzőinek a Pirelli vadonatúj gumikeverékéből, a hiperlágy abroncsból.

A monacói hétvégéhez képest nem változik a Pirelli gumikínálata, azaz Kanadában is a hiperlágy, az ultralágy, valamint a szuperlágy gumikból gazdálkodhatnak a csapatok.

A hercegségben minden csapat alaposan betárazott a leglágyabb keverékből, a montreali megmérettetésre viszont valamennyi csapat – egy kivételével – mindegyik pilótájának 7-8 garnitúrát kért belőle. A kivételt ezúttal meglepő módon a Mercedes jelenti, ugyanis a világbajnokság vezető együttes azt a döntést hozta, Lewis Hamilton és Valtteri Bottas is mindössze 5 szettet kell beosztania, amely mellett 5 szett ultralágy és 3 szett szuperlágy áll rendelkezésükre.

A csillagmárkás csapat riválisai, a Ferrari és a Red Bull 8-8 garnitúrát kért mindkét pilótájának a paletta leglágyabb gumijából.

Összesen három olyan csapat akadt, amely megosztotta a házon belül stratégiát, ami a két keményebb gumit illeti – ezek a Williams, a Red Bull és a Sauber. Közülük is a legszembetűnőbb Lance Stroll választása: a kanadai ugyanis csak 1 szett ultralágy és 5 szett szuperlágy gumit rendelt.

A Kanadai Nagydíjra érvényes gumiválasztások:

21404_07-ca-selected-sets-per-driver-en.jpg

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5914012518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása