F1 - A SAUBERHEZ TÁVOZOTT A FERRARI FŐTERVEZŐJE

sebastian_vettel_f1_grand_prix_monaco_mwrmghoff8ax.jpg

Most valóban nagy halat fogott a svájci istálló, ugyanis július 1-től nem más, mint Simone Resta, a Ferrari eddigi főtervezője érkezik meg Hinwilbe.

1998-ban, a Minardi csapatánál kezdte meg és 2001-ben a Ferrarinál folytatta Forma-1-es mérnöki pályafutását Simone Resta, aki azóta is az olaszokat erősítette egészen mostanáig. Ugyanis hétfőn bejelentették, hogy júliustól már a Saubert fogja erősíteni, amely nem olyan régen vált meg eddigi technikai igazgatójától, Jörg Zandertől.

Frederic Vasseur – aki számára közvetlenül kell majd jelentenie Restának –, a Sauber csapatfőnöke elhintette a motorsport.com hasábjain, hogy rövidesen tovább nagy nevek érkezésére van kilátás.

marcus_ericsson_f1_grand_prix_monaco_qualifying_ooamcbtqcgrx.jpg

„Simona Resta a legjobb arra, hogy a technikai vezetőnk legyen” – mondta a hivatalos sajtóközleményben Vasseur. – „Érkezése az Alfa Romeo Sauber F1 Team számára egy hosszútávú projektben jelent egy számottevő előrelépést, a cél pedig a csapata erősítése ambiciózus eredmények elérése érdekében.”

A svájci istálló és a Ferrari közti partnerség az utóbbi időkben erősödött meg, amelyet az is jelez, hogy 2016 után ismét aktuális erőforrást használhat az előbbi fél. A Peter Sauber nevével jelzett gárda jelenleg a 9. a konstruktőri kiírásban 11 ponttal, amely hattal több, mint amit egész 2017-ben szerzett.

Egyébként hamarosan a Ferrari csapata is bővül, hiszen ahogyan arról korábban beszámoltunk, szeptemberben veszi fel a munkát Maranellóban az a Laurent Mekies, aki eddig a Nemzetközi Automobil Szövetséget erősítette. Szerepe egyelőre ismeretlen, de annyi bizonyos, hogy Mattia Binottónak kell jelentéseket leadnia.

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8314011132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása