F2 - FUOCO NYERTE A SPRINTFUTAMOT, A FÉL MEZŐNY KIESETT
Forma-2 2018: Monaco - Sprintfutam

_56i2971_4448430.jpg

Antonio Fuoco pályafutása második, a Charouz Racing System pedig fennállása első győzelmét szerezte meg a Forma-2-ben a monacói sprintversenyen, amely talán még kaotikusabban is alakult, mint a főfutam. Lando Norris pedig egy biztonsági második hellyel növelte az előnyét az összetett élén, mialatt a futamot mindössze 10 versenyző fejezte be.

A Forma-2 sprintfutamnak a főverseny végeredményének és a fordított rajtrács értelmében Antonio Fuoco vághatott neki: a Charouz Racing System pilótája pedig jó rajtot fogott, így megőrizte a vezetést Lando Norrisszal szemben, aki nyert egy pozíciót az indulást követően. Azonban a sárga zászlók azonnal megjelentek és a virtuális biztonsági autó is szerepet kapott, mert Nyck de Vries és Tadasuke Makino a rajtrácson ragadtak, amelyet követően utóbbit telibe trafálta hátulról Luca Ghiotto, de szerencsére sikerült őket viszonylag hamar eltolni az útból – hármójuk közel pedig csak a Russian Time pilótája állt ki.

FIA Formula 2 Monaco 2018 Race2 Gelael Big Crash

FIA F2 Monaco 2018 Race2 Gelael Big Crash

Nem sokkal később viszont már nem tudtuk elkerülni az igazi Safety Car pályára gördülését, ugyanis a negyedik körben, az Uszoda-sikán előtt falhoz vágta a Prema gépét Sean Gelael, aki tegnap még első dobogós helyezésének örülhetett.

Az újraindításra a 10. körben került sor, egy pár körrel később viszont Norris már komolyan utolérte az élen álló Fuocót, de egy kicsivel később az olasz le tudta szakítani magáról a Forma-3-as Európa-bajnokság tavalyi bajnokát.

Mindeközben a negyedik helyért alakult ki némi parázscsata: Artem Markelov, a tegnapi futamgyőztes minden áron megpróbálta maga alá gyűrni Mainit, amely akciója a 17. körben sikeresnek bizonyult, ugyanis a Rascasse-ban könyörtelen módon tette be a tridentes indiai mellé a Russian Time gépét – mindezt pedig Roberto Merhi, aki Gelaelhez hasonlóan pénteken az első F2-es dobogós helyezését érte el, páholyból nézte.

Az orosz pilóta pedig olyan szinten vért ihatott a rajt előtt, hogy pillanatok alatt utolérte Louis Deletraz-t. Azonban a kergetőzésnek egy VSC-fázis parancsolt megálljt, amelyre George Russell újabb balesete miatt volt szükség – ezzel az ART Grand Prix pilótája nullázással zárta a monacói hétvégét. Egy körrel később pedig már újra szabad volt a verseny.

F2 crash Monaco GP Albon vs Nissany.

Uploaded by FAN MODE on 2018-05-26.

Utána hosszú-hosszú körök át élvezhettük Deletraz és Markelov öldöklő küzdelmét, azonban négy körre a vége előtt ismét behívták a biztonsági autót, miután az alagút kijáratánál Alexander Albon és Roy Nissany összeütköztek – a visszajátszásból kiderült, hogy a thai DAMS-versenyző óriási tempókülönbséggel találta el hátulról a camposos izreali autóját.

A folytatásra két körrel a vége előtt került (volna) sor, mivel Bernd Mayländer már jöhetett is vissza a pályára, ugyanis egymástól függetlenül Nirei Fukuzumi és Santino Ferrucci is kicsúszott a Rascasse-nál.

Így az utolsó körökben nem igazán változott sorrend: Antonio Fuoco a 2017-es monzai főverseny után tudott ismét győzni, megszerezve második győzelmét a Forma-2-ben és egyben ez az első sikere a bajnokságban a Charouz Racing System számára. Lando Norris – a bajnoki pontversenyben lévő előnyét tovább növelve – a második helyen ért célba, amire viszonylag kevesen gondoltunk volna a csütörtöki időmérőn történtek és a rajtbüntetését követően, a dobogó legalsó fokára pedig a cseh gárda másik pilótája, Louis Deletraz állhatott fel (pályafutása során először zárt futamot a TOP-3-ban), kivédve Markelov minden támadását, aki végül negyedikként látta meg a kockás zászlót.

A pontszerző zóna Roberto Merhivel, Arjun Mainival, Maximilian Güntherrel és Nicholas Latifivel egészült ki. A TOP-10-en kívül még De Vries és Ghiotto fejezték be a versenyt, ami azt jelenti, hogy pont a mezőny fele nem látta meg a célvonalat, ha beleszámoljuk Sergio Sette Câmarát, aki az időmérőn elszenvedett kézsérülését követően mindkét futamot kihagyta végül.

Most egy hónapos szünetre vonul a Forma-2, legközelebb Le Castellet-ben lesz jelenése a mezőnynek.

A monacói sprintfutam végeredménye:

Hamarosan!

Fotó: FIA F2 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6914004724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása