WTCR - 10 RAJTHELYES BÜNTETÉST KAPOTT MICHELISZ NORBI

03718005_jml_0343_1.jpg

A BRC magyar versenyzőjét keményen megbüntették, miután az első zandvoorti futamon ütközött Yvan Mullerrel, a márkatársával.

Mint az ismeretes, a vasárnapi holland verseny egy óriási balesettel indult, amelyben két hyundaios, Michelisz Norbert és Yvan Muller voltak érintettek, ugyanis miután összeakadtak, mindketten a szalagkorlátban kötöttek ki.

A versenybírák megvizsgálták az incidenst, amelyből a BRC-pilótát hozták ki vétkesként és 10 rajthelyes hátrasorolással sújtották a második futamra.

Michelisz egyébként a 19. helyről vághatott neki a mai versenynek, noha tizennegyedikként kvalifikált, még a Nordschleiféről hozott magával egy öthelyes rajtbüntetést, ugyanis ott Rob Huff-fal volt egy ütközése.

Jogosan merül fel a kérdés, hogy miért kapott ekkora mértékű büntetést Michelisz Norbi.

A helyszínen tartózkodó Motorzaj.hu ugyanis kiderítette, hogy a balesetben az is közrejátszott, hogy eltört Michelisz kormányrúdja, majd a birtokunkba juttatta a büntetést megerősítő dokumentumot, amelyben az áll, hogy a büntetés kiszabásakor „számításba vették a korábbi hasonló eseteket”.

Mindennek fényében kissé értetlenül állunk az FIA döntése előtt, de nem tehetünk mást, mint azt, hogy elfogadjuk…

Fotó:  Jean Michel Le Meur / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5413989160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása