TCR EU - TASSI DOBOGÓS AZ ELSŐ FUTAMON ZANDVOORTBAN, NAGY DANI 7.
TCR Europe 2018: Zandvoort - 1. futam

2018-2018_zandvoort_saturday---2018_zandvoort_9_attila_tassi_62.jpg

Magyar sikerekkel zárult az első TCR Europe-verseny Hollandiában, ugyanis a rajt-cél győzelmet arató Mikel Azcona mögött Tassi Attila látta meg másodikként a kockás zászlót, miközben Nagy Dani a hetedik lett a M1RA-Hyundaijal és Jedlóczky L. Márkot sem sok választotta el a pontszerzéstől.

Nem fogott túlságosan jó rajtot a pole pozícióból indulva a Leopard Lukoil Team Audijával Jaap van Lagen, aki mellett így szinte azonnal elhúzott a második, valamint a harmadik rajtkockából induló Mikel Azcona a PCR-CUPRA-val és Tassi Attila a HELL-KCMG Hondájával. Hátrébb azonban egy nagy baleset történt: Reece Barr elkezdett befelé húzni a szintén nagyon jól induló Nagy Danira, amelynek következtében összeért a két Hyundai, a brit Target-pilóta pedig lepattant a M1RA-s magyar versenyző autójáról és nekiütközött a szalagkorlátnak. Ez hátrébb további bonyodalmakat szült, ugyanis Igor Stefanovski és Julien Briché is összeütköztek és Barr-hoz hasonlóan kiálltak a versenyből.

Viszont mindezek miatt rögvest szükség volt a biztonsági autó szolgálataira, amely mögé az első tíz helyezett Azcona, Tassi, Files, Borkovic, Van Lagen, Nagy, Paulsen, Møller, Kroes és Abreu felállásában sorakozott fel.

Amikor még valamivel kevesebb mint 15 perc hátra volt a versenyből, meglengették a zöld zászlókat. Az újraindítás pillanatát nagyon jól elcsípte Azcona, így a két HELL-KCMG-Honda előtt tudott maradni, mialatt Van Lagennek volt egy sikertelen próbálkozása Borković mellett, a külső íven. Pár kanyarral később viszont a holland sikerrel járt a szerb ellen, mialatt hátrébb Stian Paulsen vadászta le Nagy Dániel a sárga-fekete színű CUPRA-jával.

Nem sokkal később az egyes szektorban előkerült a sárga zászló, ugyanis Maxime Potty a Volkswagennel kicsúszott a célegyenes végén és a gumifal állította meg őt. Azonban legalább a műszaki mentéshez nem volt szükség biztonsági autóra, így a pálya másik két szektorában folytatódhatott az „ereszd el a hajam”.

Ugyanis a harmadik helyért már egy eléggé komoly hajsza alakult ki: Files egyértelműen feltartotta Van Lagent, akinek a tempóját tudta tartani Borković, de már Paulsen is elkezdett felzárkózni erre a bolyra. Változásra azonban egészen a 8. kör elejéig kellett várni, amikor is Van Lagen egy merész manőverrel beugrott Files mellé az 1-es kanyar féktávján, és így el tudott menni mellette.

Ezt követően ebben a trióban valamelyest lenyugodtak a kedélyek, azonban az utolsó percekben Nagy kényszerült védekezni a hazai pályán versenyző Danny Kroes CUPRA-jával szemben, miközben az utolsó két körben Van Lagen érkezett meg Tassi mögé.

2018-2018_zandvoort_saturday---2018_zandvoort_25_mikel_azcona_88.jpg

Mikel Azcona szinte rajt-cél győzelmet aratva húzta be az első futamot a zandvoorti pályán, Tassi pedig kitartott Van Lagennel szemben, így övé lett az ezüstérem. Kettejük mögött a magyar ifjonc csapattársa, Files, a targetes Borković, valamint Stian Paulsen értek célba. Nagy Dániel is megőrizte a hetedik helyét Kroes ellen, a pontszerző zóna pedig a másik M1RA-s pilótával, Francisco Morával, valamint Jens Reno Møllerrel egészült ki. A mezőny harmadik érdekeltsége, Jedlóczky L. Márk is eléggé előkelő pozícióban, a 12. helyen végzett a JLG Motorsport és a Zengő Motorsport által üzemeltetett CUPRA volánja mögött.

A folytatásra hétfőn, azaz holnap kerül sor a fordított rajtrácsos második futammal, amely 14 óra 55 perckor fog elrajtolni.

Az első futam végeredménye:

tcr_eu_2018_ned_r1.jpg

Fotó: TCR Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2913984982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása