TCR EU - HOLLANDOK A POLE-BAN, TASSI ÉS NAGY IS DOBOGÓESÉLYESEK
TCR Europe 2018: Zandvoort - Időmérő edzés

2018-2018_zandvoort_saturday---2018_zandvoort_46_jaap_van_lagen_12.jpg

Jaap van Lagen nyerte az időmérő edzést a Leopard Lukoil Team Audijával, beugró pilótaként, míg a fordított rajtrácsos pole-t egy másik holland versenyző, a PCR-CUPRA-val Danny Kroes szerezte meg. Ami a magyarok illeti, vasárnap Tassi, hétfőn pedig Nagy Dani várhatja a rajtlámpák elalvását a második rajtsorból.

Közép-európai idő szerint a délutáni órákban rendezték meg a TCR Europe 2018-as szezonjának második, zandvoorti időmérő edzését. A Q1-ben Jaap van Lagen bizonyult a leggyorsabbnak, miután az 1:44.821-es idejével három tizedet adott annak a Stian Paulsennek, aki a Motorzaj.hu információi szerint éjszakába nyúlóan bütykölte a CUPRA-t a SEAT-os mérnökökkel összefogva annak érdekében, hogy ma egyáltalán pályára gördülhessen a Paul Ricard-i motorhibáját követően.

A norvég pilótát a Target Competition svájcija, Kris Richard és a HELL-KCMG-Honda britje, Josh Files követték, míg az első tíz sorrendjét Mikel Azcona, Nagy Dani, Tassi Attila, Dušan Borković, Reece Barr és Danny Kroes tették teljessé. Rajtuk kívül még Jens Reno Møller és Igor Stefanovski jutottak tovább – a makedón versenyző szintén nagyon hosszú két héten van túl, ugyanis két héttel ezelőtt, Franciaországban amikor balesetet szenvedett, a bukókeretet leszámítva szinte minden sérült a Hyundai i30-ason, így annak helyreállítása nem kis erőfeszítéseket vett igénybe.

Utóbbi két pilóta javítása miatt azonban kiszorult a legjobb 12-ből Julien Briché a JSB-Peugeot-val, aki a szezonnyitón részt sem vehetett, mivel a franciák nem szállították le időben az autóját.

A Q2-ben azután Jaap van Lagen ismét megállíthatatlannak bizonyult, miután autózott egy 1:44.536-os körrel több mint négy tizedmásodperccel volt gyorsabb Mikel Azconánál, a PCR Sport spanyoljánál, aki eleinte még vezetett a CUPRA-val. A harmadik helyre – a magyar szurkolók nagy-nagy örömére – Tassi Attila ért oda, ami azt vetíti előre, hogy a 18 éves ifjonc immár elkapta a fonalat a Hondával. A HELL-KCMG pilótája mögött Kris Richard kvalifikált negyedikként, megelőzve csapattársait, Dušan Borkovićot és Reece Barr-t.

Josh Files, Tassi csapattársa a hetedik pozíciót kaparintotta, három tizedmásodperces hátrányban zárva a magyarhoz képest. A brit pilótát a M1RA pilótája, Nagy Dániel követte, ami azt jelenti, hogy az idáig briliáns szezont teljesítő magyarnak – akinek a csapattársa, Francisco Mora egyébként csak a 18. lett, amelyben talán közrejátszott, hogy az FP2-es balesete után nem volt elegendő idő arra, hogy 100%-os állapotba hozzák az autó – hétfőn, a fordított rajtrácsos második versenyen lehetősége nyílhat arra, hogy bővítse a dobogós repertoárját.

Nagy mögött Møller végzett a Hondával, míg a fordított rajtrácsos pole a 10. hellyel együtt Danny Kroesé lett, Paulsen és Stefanovski előtt zárva.

Az első futamot vasárnap 12:20-kor, a másodikat meg hétfőn 14:55-kor rajtoltatják el.

A Q1 végeredménye:

tcr_eu_2018_ned_q1.jpg

A Q2 végeredménye:

tcr_eu_2018_ned_q2.jpg

Fotó: TCR Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9213983790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása