WTCR / TCR EU - ZANDVOORTI PILÓTAVÁLTOZÁSOK

img_8547.jpg

Jean-Karl Vernay-nek a WTCR miatt ki kell hagyni a TCR Europe fordulóját, Stefano Comini a keserűen zárult Paul Ricard-i hétvége után nem áll rajthoz az Európa-bajnokság hollandiai versenyhétvégéjén, a WTCR mezőnye pedig két szabadkártyással bővült.

A TCR Nemzetközi Széria 2017-es bajnoka, Jean-Karl Vernay némi dilemmába ütközött azzal, hogy egyszerre látogatott el Hollandiába a WTCR és a TCR Europe mezőnye, ugyanis a francia mindkét bajnokságban érdekelt, de miután egy adott versenyhétvégén egy versenyző csakis egy szériában indulhat, a Team WRT versenyzője logikusan a világkupa mellett tette le a voksát.

Emiatt viszont a Leopard Lukoil Team-nek helyettest kellett kerítenie Vernay pótlást, így a holland Jaap van Lagen kapott lehetőséget arra, hogy beüljön az Audi RS3 LMS volánja mögé. Van Lagen egy eléggé tapasztalt versenyző, korábban megfordult a GT- és a sportautózás világába, de indult a WTCC-ben és a TCR-ben is. Sőt, Zandvoortban már nyert is egy Audival, amikor a TCR Beneluxban versenyzett.

2018-2018_le_castellet_friday---2018_tcr_europe_castellet_42_stefano_comini_2.jpg

Pénteken, azaz ma délelőtt jött a legfrissebb hír, miszerint Stefano Comini és Race Republic kihagyják a zandvoorti TCR Europe-fordulót. A kétszeres TCR-bajnok számára nem alakult valami jól a Paul Ricard-i nyitóhétvége: ugyanis a második – esős körülmények között megrendezett – versenyt a 26. helyről rajtolva a 10. pozícióban zárta, de összességében annyira gyengének bizonyult alatta a Subaru WRX STI, hogy arra egyszerűen szavak nincsenek… A sajtóközleményből az is kiderült, hogy pont az autó leváltása áll a futamkihagyás hátterében.

„Amikor Le Castellet-ben jártunk, elkezdtük kiértékelni azon lehetőséget, hogy egy másik csapattal és egy másik autóval dolgozzunk” – nyilatkozta Stefano Fecchio, a Race Republic csapatmenedzsere. – „Reménykedtünk abban, hogy a zandvoorti fordulóig elkészülünk, de nem elegendő idő ahhoz, hogy mindent megfelelőképpen előkészítsünk. Ebből adódóan úgy döntöttünk, hogy kihagyjuk ezt a fordulót azért, hogy a következő, spái hétvégére jól felkészülhessünk.”

„Ez is egy módja annak, hogy a rajongóinknak megmutassuk, hogy dolgozunk a spái visszatérésen. A következő napokban pedig azt is bejelentjük, hogy melyik csapattal és melyik autóval folytatjuk” – mondta Comini a hír kapcsán, aki ennek ellenére természetesen ott van Zandvoortban, mint néző, akárcsak Fecchio.

bas_koeten_racing_team_image-jpg.jpg

Mindezen túl pedig még a két WTCR-es szabadkártyás érdemes ejteni néhány szót. Korábban már írtunk róla, hogy az egyik a herceg és egyben a Circuit Zandvoort tulajdonosa, Bernhard van Oranje lesz, míg a másik Michael Verhagen, aki szintén egy, a Bas Koeten Racing által csatasorba állított Audit fog terelgetni. Verhagen idén a holland Supercar Challenge szériában indult egy BMW M4-essel, de TCR-es autóval is van tapasztalata, miután korábban a TCR Beneluxban és a német TCR-bajnokságban is rajthoz állt.

Fotó: Landek Norbert, TCR Media, WTCR sajtóközlemény

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr313978078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása