FE - HIVATALOS: FELIPE MASSA A FORMULA-E-BEN TÉR VISSZA!

20180414181312malc7700.jpg

Kedden megerősítették, hogy alig egyévnyi kihagyást követően a 2008. évi Forma-1-es ezüstérmes brazil pilóta visszatér a versenyzéshez, ugyanis az ötödik szezontól a Formula-E-ben fog rajthoz állni, miután a Venturi istállóval aláírt egy több évre szóló megállapodást.

Mint az ismeretes, a Sauber, a Ferrari és a Williams Forma-1-es csapatának korábbi versenyzője a sportágban töltött 15 év, illetve 269 nagydíjrajt, 41 dobogós helyezés és 11 győzelem után úgy döntött, hogy visszavonul. Már akkor tudtuk, hogy a Forma-1-ben minden bizonnyal nem fogjuk viszontlátni, azonban azt még ő maga sem tagadta, hogy ne térhetne vissza máshol, nevezetesen például a Formula-E-ben a versenyzéshez.

Így maga a bejelentés ténye, miszerint az ősszel rajtoló ötödik szezonban ott lesz a rajtrácson, az egyáltalán nem okozott meglepetést, ellenben a munkaadó csapat kilétével és a megkötött szerződés érvényességének hosszával. Ugyanis Massa – ahhoz képest, hogy korábban például a Jaguarral is összeboronálták a nemzetközi sajtóban – ahhoz a Venturihoz írt alá három évre, amely, lássuk be, nem éppen a bajnokság élvonalába tartozik, hiszen a csapatok kiírásában az első szezont a kilencedik, a másodikban a hatodik, a harmadikban pedig ismét a kilencedik helyen zárta, a jelenleg futó évadban pedig – négy versennyel a szezon vége előtt – a hetedik helyet foglalja, 25 ponttal elmaradva a Renault e.dams-tól és 17 egységgel megelőzve a NIO-t.

ddpx3u5waaawuqr.jpg

Mindenesetre a brazil – aki május végén kezdi meg a monacói csapat Gen2-es autójának tesztelését – nagyon izgatottan kommentálta a bejelentés hírét: „Nagyon boldog vagyok, hogy a Venturi Formula E Team-hez és a Formula-E bajnoksághoz csatlakozhatok, amely egészen rövid idő alatt egy varázslatos versennyé vált. Immár hosszú-hosszú évek nyilvánvaló az érdeklődésem ezen innovatív és jövőbe tekintő széria iránt, amely exponenciálisan fejlődik. Kiemelten tetszik nekem a versenyhétvégék lebonyolításának módja, a városközpontokban kialakított pályák és a rajongókkal való kapcsolat. Már alig várom, hogy a hónap végén részt vegyek a tesztelésben.”

„Megtiszteltetés, hogy üdvözölhetjük Felipét a Venturi családjában” – olvashatóak a Venturi Automobiles és a Venturi Formula E Team elnökének, Gildo Pastornak a szavai a hivatalos sajtóközleményben. – „Szükségem volt rá, a tapasztalatára és a nyitottságára. A Formula-E egy egészen komplex bajnokság. Számos más tényező mellett a siker egyik kulcsa a versenyző és a mérnöki gárda közötti csapatmunka. Felipe 15 évnyi Forma-1-es tapasztalata pedig mindenképpen ad egy löketet a számunkra. Én meg tudom, hogy az alázatos természetével figyelni fog a csapatra és elsajátítja a fegyelmet.”

Mostanában ezen hír nélkül is sokat lehet hallani a Venturi csapatáról, ugyanis pár héttel ezelőtt a csapat bejelentette, hogy a most hétvégi Berlin ePrix-n Maro Engel csapattársa nem Edoardo Mortara, hanem Tom Dillmann lesz, miután az olasz pilóta a Lausitzringen tesz majd eleget a Mercedesnek és a DTM-es kötelezettségeinek. Ezen túl pedig a múlt héten kiderült, hogy jövőre a HWA révén lesz 11. csapat a Formula-E-ben, de egyelőre a Venturi partnercsapataként.

Fotó: LAT/Formula-E Media, hivatalos sajtóközlemény

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3513954758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása