GP3 - PULCINI NYERTE AZ IDEI ELSŐ IDŐMÉRŐT
GP3 2018: Barcelona - Szabadedzés, Időmérő edzés

_56i0702_4445753.jpg

A Campos Racing olasz versenyzője, Leonardo Pulcini megszerezte GP3-as pályafutása első pole pozícióját, mindössze 57 ezredmásodperccel megelőzve az ART Grand Prix újoncát, Nikita Mazepint.

_54i0326_4445910.jpgA hétvégén kezdetét veszi a GP3 2018-as szezonja a barcelonai aszfaltcsíkon. Délelőtt a szabadedzést rendezték meg, amely Jake Hughes elsőségével zárult – az ART Grand Prix britje, aki egy, a Formula-3-as Európa-bajnokságban eltöltött szezont követően tért vissza a GP3-ba, 1:32.908-as idejével közel fél másodpercet adott csapattársának, Anthoine Hubert-nek, a harmadik helyen pedig a Campos Racing pilótája, Leonardo Pulcini zárt. Az első tízben még Mazepin, Dorian Boccolacci, Tatiana Calderón, Pedro Piquet, Gabriel Aubry, Niko Kari és David Beckmann zárt.

A gyakorlást egyszer meg kellett szakítani: a Campos Racing mexikóija, Diego Menchaca húzódott félre a 3-as kanyarnál.

Majd a késő délutáni órákban sor került az időmérő edzésre, amelyen az első csörte után mindössze 62 ezredmásodperc választotta el az első három helyezettet, Anthoine Hubert-t, Giuliano Alesit és Jake Hughes-t, de aztán Mazepin – bemenve 1 perc 33 másodperc alá – átvette a vezetést, majd egy 1:32.41-es körrel tovább növelte az előnyét. Mögé Niko Kari és Pulcini zárkózott fel.

Azonban nem sokkal később az ART további versenyzői, Callum Ilott és Hubert is javítottak, az utóbbi pedig 5 ezredmásodperccel meg is előzte Mazepint, aki aztán gyorsult egy tizedet és visszaszerezte az első pozíciót.

dc7xnzwxcaaiqic.jpgViszont a hajrában a Campos Racing versenyzői, Leonardo Pulcini 1:32.258-cal mindnyájukat megelőzte, 57 ezreddel Mazepin előtt zárva és megszerezve az első pole-ját. Az orosz pilóta így első GP3-as versenyét majd a második pozícióból kezdheti meg, míg mögötte, a második sorban két csapattársa, a mostantól a Renault F1-es csapatának támogatását élvező Hubert és Ilott zártak. A brit pilóta mögött a DAMS helyét átvevő MP Motorsport két versenyzője, Kari és Dorian Boccolacci, valamint a camposos újonc, a finn Simo Laaksonen végeztek.

David Beckmann lett a nyolcadik legjobb Jenzer-pilótaként zárva, az első tíz sorrendjét két tridentes, Alessio Lorandi és Alesi tették teljessé. Az időmérő csalódásának Hughes számított, aki csupán a 11. rajtkockát szerezte meg, több mint fél másodperccel lassabb kört autózva Mazepinnél.

Az első verseny 10 óra 15 perckor rajtol el – az M4 Sporton felvételről lehet majd megnézni az eseményeket, 11:40-től.

A szabadedzés végeredménye:

gp3_2018_esp_p.jpg

Az időmérő edzés végeredménye:

gp3_2018_esp_q.jpg

Fotó: GP3 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1613909260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása