WTCR - BJÖRK KÖRREKORDDAL A POLE-BAN A NÜRBURGRINGEN, MICHELISZ HARMADIK
WTCR 2018: Nordschleife - 1. időmérő edzés

03718004_fg04173.jpg

Kettős győzelmet aratott az Yvan Muller Racing a Zöld Pokolban az első időmérő edzésen: Björk mindössze 79 ezredmásodpercet Mullernek 25 kilométeren! Michelisz Norbert pedig a BRC-Hyundaijal a harmadik helyre kvalifikált, és az ő lemaradása is alig négy tizedmásodperc volt!

Hiába a 60 kilogrammos pluszsúly, hármas sikert aratott a Hyundai a nürburgringi hétvége első kvalifikációján. A pole pozíciót a tavalyi világbajnok, Thed Björk szerezte meg, miután egy 8:58.700-as köridővel megfutotta a TCR-es pályacsúcsot a Zöld Pokolban, amellyel csupán 79 ezreddel verte jóval tapasztaltabb csapattársát, Yvan Mullert.

„Jó rajtot kell majd fognom az első futamon, de jónak érzem az autót és az is jó érzéssel tölt el, hogy visszatérhetek a csúcsra azok után, hogy a Hungaroringen szenvedtem” – nyilatkozta Björk az fiawtcr.com-nak közvetlenül a kockás zászló után. – „Nagyon boldog vagyok amiatt is, hogy Yvan előtt zártam! S miután 27 autó van a rajtrácson, kifejezetten örülök annak, hogy legelöl vagyok.”

Michelisz Norbert eleinte vezette az időmérőt egy 9:02-es idővel, majd visszaesett a nyolcadik hely környékére. Utána a BRC-csapat magyarja hibázott a második gyorskörén, amelyet követően vissza kellett térnie a depóba. Azonban később visszatért a pályára, s végül behozta a harmadik pozícióba az autóját, kevesebb mint négy tizedmásodperces elmaradással.

Michelisz mögött – szintén egy kései javítással – Esteban Guerrieri zárt az All-Inkl.com Münnich Motorsport Hondájával, akit Rob Huff és René Rast követett – utóbbi számára nem alakult éppen simán az időmérő, ugyanis a Hatzenbach-kanyarnál lecsúszott az ívről és az Audija bal oldalával eltalálta a palánkot. Az első tíz sorrendje Gordon Sheddennel (WRT-Audi) és a Boutsen-Ginion Racing versenyzőivel, Tom Coronellel és Benjamin Lessennes-nel egészült ki.

Több versenyző is bajba került a 40 perces kvalifikáció során: Aurélien Panis a Hatzenbach-nál törte össze a Comtoyou-Audit, Nagy Norbi – aki egyébként a huszonötödik lett – Szabó Zsolti után szintén lerombolta a zengős CUPRA-t. A magyar ETCC-futamgyőztes balesete nem jött valami jól a Zengő-csapatnak, ugyanis a szerelők még a #66-os CUPRA-t sem hozták helyre teljesen annak délelőtti balesetét követően.

Az első futamot ma este 19:45-kor fogják elengedni, az eseményeket pedig a WTCR Facebook-oldalán és az m4sport.hu-n kísérhetjük figyelemmel élőben.

FRISSÍTÉS: Kiderült, hogy Nagy Norbinak az időmérő végén nem baleset, hanem az üzemanyagrendszer újbóli eltömődése miatt kellett félreállnia.

Az első időmérő edzés végeredménye:

wtcr_2018_ger_q1.jpg

Fotó: Florent Gooden / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2013904526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása