TCR EU - BORKOVIC DUPLÁZOTT, NAGY ISMÉT DOBOGÓS, TASSI HATODIK
TCR Europe 2018: Paul Ricard - 2. futam

31936756_1685483531488705_3459663257202065408_n.jpg

Egészen kaotikusan alakult a TCR Europe második Paul Ricard-i versenye, amely Dusan Borkovic győzelmével zárult, míg Nagy Dani egy 3. hellyel folytatta a dobogós szériáját, Tassi Attila pedig a hatodik pozícióig egerészte fel magát a 17. rajtkockából indulva, de a harmadik magyar pilótát, Jedlóczky L. Márkot is csak egy hajszál választotta el a pontszerzéstől.

Magyar idő szerint vasárnap délután, nedves pályán rendezték meg az európai TCR-sorozat Paul Ricard-i szezonnyitó hétvégéjének második, fordított rajtrácsos versenyét, amelyet Jens-Reno Moller várhatott az élről, miközben a magyar érdekeltségek közül Nagy Dani – aki a tegnapi futamot másodikként zárta – a nyolcadik, Tassi Attila a 17., Jedlóczky L. Márk pedig a 18. pozíciót foglalhatta el a rajtrácson.

A felvezető kör nem alakut teljesen simán, ugyanis Viktor Davidovsky megforgott a PSS-Hondával. A piros lámpák kialvását követően Moller jól el tudott jönni, így a célegyenes végén el tudott fordulni a M1RA-s Francisco Mora és Kris Richard előtt, azonban a svájci Target-pilóta rövidesen megelőzte Josh Files a HELL-KCMG-Hondával. Nagy Dani a hatodik helyre jött fel a rajt után, Stian Paulsen elé, míg Tassi a 14., Jedlóczky pedig a 16. pozícióba.

Mindeközben alig néhány kanyar alatt Jean-Karl Vernay jött fel másodiknak, míg Mora maga mögött tudta tartani Files-t, Paulsennek pedig előzés közben volt egy rizikós pillanat, de meg tudta fogni az autót.

Az első kör végén Vernay vezette már a versenyt, a második kör elején aztán Mora keresztbe állt, valószínűleg Borkovic megtámogatása révén, aki így a kilencedik helyre esett vissza. Nem sokkal később Files is kiforgott, a második helyről, amelyet követően a dobogós pozíciókba a tegnapi futamon győzedelmeskedő Dusan Borkovic és Nagy zárkóztak fel.

A harmadik körben egy óriási baleset történt: Igor Stefanovski előzte volna már éppen Mollert az ötödik helyére, de a makedón megcsúszott és elveszítette uralmát az autója felett és lassulás nélkül csúszott bele a gumifalba. Nagyon csúnyán összetört a Hyundai, de a versenyző szerencsére sértetlenül kiszállt belőle. Az incidens miatt viszont pályára hajtott a biztonsági autó.

Mindeközben többen is kiálltak a versenyből: kiesett például Davidovski, Gustavo Moura és Paulsen. Viszont voltak olyanok, akik jól jöttek ki a kavarodásból – ide tartozik például a kétszeres TCR-bajnok Stefano Comini, aki a 25.-ről a 6. helyre zárkózott fel vagy Tassi Attila, aki a 17.-ről a 10.-re.

A biztonsági autót nem sokkal később a piros zászló váltotta fel, ugyanis a #7-es számú Hyundai műszaki mentésén túl a gumifalat is meg kellett igazítani.

Sokáig kérdéses volt, hogy újraindítják-e egyáltalán a versenyt, de végül megerősítették, hogy egy nagyjából 15 perces szünet után sor kerül a folytatásra. Ekkor azonban már száraz pályás abroncsokon folytathatták a versenyzést, de csak egy biztonsági autós rajtot követően.

Az újraindításnál jól eljött az első három helyezett, miközben Maxime Potty elment Comini Subaruja mellett, majd mindketten egyszerre előzték meg Mollert – az egyik kívülről, a másik belülről! A 6. kör végére Borkovic pedig Nagy Danival és Mikel Azconával a nyakán utolérte Vernay-t, mialatt Cominiék környékén volt némi kavarodás, amelynek köszönhetően a hatodik és a tizedik hely között Mora, Comini, Tassi, Moller, Kroes sorrend alakult ki.

Ezt követően Borkovic, Nagy és Azcona találtak egymásra, annyira, hogy egy kisebb koccanás volt a két hyundaios között, amelyet majdnem kihasználta a spanyol CUPRA-s a magyar pilótával szemben.  Ehelyett egy kör múlva Azcona is rontott, amelynek révén Mora átvette tőle a negyedik helyet. Tassi pedig közben több versenyzőtársát is megelőzte, feljött a hatodik helyre, Jedlóczky meg a tizedikre.

31933153_1685490281488030_6599057915607252992_n.jpg

Az utolsó kör előtt Borkovic ismét elkezdte nyomás alá helyezni Vernay-t, Nagy pedig a szerb pilótát, aztán az utolsó körben a Target versenyzője megelőzte a TCR-bajnokot!

Így Dusan Borkovic mindkét versenyt megnyerte az idei első hétvégén, Vernay bejött másodiknak, Nagy Dani a harmadik helyen célba érve ismét dobogóra állt, megelőzve csapattársát, Morát és Azconát. Tassi Attila legjobb hondásként a hatodik helyen szelte át a célvonalat, mögötte az első tíz sorrendjét Moller, Kroes, Loris Cencetti és Comini tette teljessé. Jedlóczky L. Márk pedig éppen csak lemaradt a pontszerzésről, a 11. lett a Zengő-JLG-CUPRA-val.

A kaotikus versenyen összesen 16-an látták meg a kockás zászlót, miután az utolsó pár percben Reece Barr és Nicola Baldan is egymásra találtak és összeütköztek, amelynek eredményeként mindketten kiestek, az olasz pilóta méghozzá egy törött jobb első kerékkel. Rajtuk kívül még Larini, Piro, Bettera, Paulsen, Stefanovski, Davidovsky és Moura nem jutottak el a célvonalig.

A bajnoki pontversenyben az idáig 100%-os teljesítményt nyújtott Borkovic vezet 55 ponttal, akitől 19 egységre van lemaradva Nagy és 26-ra Azcona. A folytatásra két hét múlva a zandvoorti pályán kerül sor.

A második futam végeredménye:

tcr_eu_2018_pr_r2.jpg

A második futam közvetítése:

2018 Le Castellet, TCR Europe Round 2

Watch the live streaming of 2018 TCR Europe Round 2

Fotó: TCR Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7413895734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása