WTCR - MULLER: „EHRLACHER HAMAROSAN TOPVERSENYZŐ LESZ”

img_7515.jpg

A négyszeres világbajnok Yvan Muller elismerően beszélt unokaöccse, Yann Ehrlacher teljesítményéről, de emellett nyilatkozott a – momentán még nem igazán tapasztalt – csapatáról és szóba került a Hungaroring is, illetve az, hogy mennyire jó a túraautózásnak a WTCR létrejötte.

Yvan Muller, 2008, 2010, 2011 és 2013 világbajnoka összességében jó hétvégét tudhat maga mögött, miután a Hungaroringen saját csapata Hyundaijával az első tízben zárta mindkét időmérő edzést, ami pedig a futamokat illeti, az elsőn negyedik lett, a másodikon harmadikként szelte át a célvonalat, akárcsak a zárófutamon – így áll a bajnoki összetett harmadik helyén, mindössze öt egységgel elmaradva a tabellán előtte tanyázó Yann Ehrlacher-tól.

„Elégedett lehetek összességében a hétvégémmel, főleg, ha figyelembe vesszük azt, hogy a csapatom még eléggé tapasztalatlan ebben a bajnokságban. Ugyanis nagyon késő vágtunk neki a programnak, így még mindig nagyon sokat kell tanulnunk, mert a cél természetesen a győzelem. Azonban jelen állás szerint be kell érnünk ezekkel az eredményekkel” – kezdte gondolatait a hétvége értékelésével a 48 esztendős versenyző.

Ezt követően a Hungaroringhez való viszonyulásáról kérdeztük a franciát, aki így felelt ezen kérdésünkre: „Igen, szeretem a Hungaroringet, már több mint tíz éve ellátogatok ide minden egyes évben. Mindig örömmel jövök, és nem csak a pályát, hanem Magyarországot és Budapestet is szeretem.”

Ami pedig az unokaöccsét, az All-Inkl.com Münnich Motorsport Hondájával versenyző Yann Ehrlacher-t illeti, igencsak elégedett eddig az ifjú padawan teljesítményével, bár túl nagy meglepetést nem okozott neki: „Nagyon jó Yann teljesítménye, de nem vagyok igazán meglepődve. Már két éve mondom mindenkinek, hogy ezt a srácot komolyan kell venni. Hamarosan topversenyző lesz, de összességében nem okoz meglepetést a teljesítménye.”

img_6985.jpg

A soron következő, nürburgringi fordulót illetően nem tudott túlságosan sok mindent mondani, de annak kapcsán, hogy megbánta-e a visszatérését vagy elégedett-e, már inkább bőszavúan válaszolt: „Az egyedüli indok a csapatom volt, amiért visszajöttem, habár voltak ajánlataim más gárdáktól is. De mindre nemet mondtam, mert csakis a saját csapatom miatt jöttem vissza.”

Végül pedig arról fejtette ki a véleményét Yvan Muller, hogy szerinte jó-e a túraautós sportnak az, hogy a WTCC és a TCR egyesülésével létrejött a WTCR: „Igen, egyértelműen jó. Csakis elégedett lehet az ember abban az esetben, amikor 25 autót állandóan lát a rajtrácson.”

Fotó: Landek Norbert

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5013887354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása