F1 - TÁVOZOTT A SAUBERTŐL A CSAPAT TECHNIKAI IGAZGATÓJA

charles_leclerc_azerbaijan_f1_grand_prix_5-owvhqj-zvx.jpg

Alig több mint egy évnyi közös munka után a Sauber és Jörg Zander útjai azonnal hatállyal különváltak.

Zander nem sokkal a 2017-es szezon rajtja előtt csatlakozott a Sauberhez az Auditól távozva. Az azóta eltelt egy évben a vezetésével más séma szerint dolgozták ki a csapatnál a 2018-as autó, a C37-es koncepcióját. Az autón végbement változtatások idáig sikeresnek bizonyultak, ugyanis Kínában Marcus Ericsson, Azerbajdzsánban pedig Charles Leclerc, a tavalyi F2-es bajnok szerzett értékes pontokat a svájci csapattal.

Kedden azonban bejelentették, hogy Zander – aki korábban, 2006-ban és 2007-ben főtervező a BMW Saubernél – „azonnali hatállyal befejezi a munkát a csapatnál”.

A csapat közleményéből nem derül ki, hogy ki veszi át Zander feladatkörét, de az biztos, hogy az osztályvezetők a továbbiakban is a csapatfőnök Fréderic Vasseurnek kell jelenteniük és az is, hogy a változás ellenére is folytatódik a munka az idei, valamint a 2019-es autón.

Biztosra nem lehet tudni, hogy mi lehetett az azonnali szakítás oka, de minden bizonnyal a svájci együttes vezetősége többet várt annál, hogy négy futam után a konstruktőri bajnoki összetett kilencedik helyen álljanak.

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2413886570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása