WTCR - BJÖRK: „HARCBA TUDUNK SZÁLLNI A BAJNOKI CÍMÉRT”

img_7520.jpg

Az Yvan Muller Racing színeiben versenyző tavalyi világbajnok úgy érzi, hogy a kissé balszerencsésen alakult hungaroringi hétvége ellenére is esélyes tud lenni a bajnokságra – interjú Thed Björkkel.

Egészen felemás hétvégét zárt a Hungaroringen a Túraautó Világbajnokság (WTCC) tavalyi és – jelen állás szerint – egyben utolsó bajnoka, Thed Björk a WTCR-ben az Yvan Muller Racing Hyundaijával. Az első napon az időmérőn megszerzett harmadik helyét egy kilencedik helyre tudta csupán váltani, míg a vasárnapi nap már a kvalifikáción elúszott, amelyen – a kizárásokkal együtt is – csak a 18. rajthelyet tudta megszerezni mindkét futamra. A második futamon a 12. helyig zárkózott fel, a harmadikon pedig még pontot is szerzett, a kilencedik pozícióban zárva.

„Fantasztikus érzés volt megnyerni a világbajnokságot, ugyanis kemény csatát vívtam Michelisz Norbival, aki nagyon gyors volt. Azonban végül nekem lett több pontom, mivel neki mechanikai gondjai adódtak az utolsó versenyen, így az én évem volt a tavalyi összességében. Ez pedig nagyszerű, mert nagyon keményen megdolgoztunk érte” – nyilatkozott arról a svéd pilóta a Braking News Motorsportnak, hogy milyen érzés volt bajnokságot nyerni.

img_6095.jpg

„A kezdet idáig rendben van, habár nem volt a mostani egy túlságosan jó hétvégénk, de még sok verseny van hátra a végéig. Új autó, új csapat és egy nagyszerű csapattárs, aki mellett csak keményen kell vezetnem és ezt élvezem” – értékelte bizakodóan az eddigi szezonját Björk.

„Nem sikerült összeraknom egy jó kört. Először egy sárga zászló miatt, amelyet miatt meg kellett állnom, majd a következő körömön hibáztam, de annyira, hogy még a pályáról is leszaladtam. Úgyhogy egyértelműen egy rossz időmérő edzésünk volt ez” – magyarázta az időmérőn történteket, amelyek valószínűleg két erős pontszerzésbe kerültek minimum a 2017-es WTCC-bajnoknak.

Elmaradhatatlan kérdésünk a Hungaroringre vonatkozott ezúttal is – a pályával kapcsolatos érzéseiről a következőket mondta: „Szeretem ezt a pályát. Az utolsó versenyen pedig már az autó is nagyon jól működött, még ha nagyon-nagyon hátulról is kellett felküzdenem magamat. De a következő évben már jól felkészülten tudok majd idejönni. Tetszik ez a különleges helyszín, habár ezúttal nem jött össze a jó eredmény.”

img_6173.jpg

Ezt követően a csapatáról, az Yvan Muller Racingről faggattuk, valamint arról, hogy mennyit számít az, hogy a csapattársa és a főnöke egy személyben egy négyszeres világbajnok. Ennek kapcsán így nyilatkozott: „Yvan remek versenyző, nagy tapasztalattal – együtt járunk a megbeszélésekre és együtt versenyzünk, és még bőven van mit tanulnom tőle. Reméljük, hogy a dolgok összeállnak a következő versenyek folyamán. Eddig nem sokat teszteltünk ugyanis, de hogy a kérdésre is válaszoljak, nagyon jó Yvannal lenni, akivel és a csapattal együttműködve gyorsabbá tesszük az autót.”

Mint azt tudjuk, a Hyundai nagyon jó TCR-specifikációjú versenyautót rakott össze az i30-as modellből, amit már a tavalyi próbamenetek során is láthattunk. Azóta pedig további eredmények bizonyítják, hogy rendkívül erős a dél-koreai autó – ez pedig Björköt is bizakodással tölti el.

img_6702.jpg

„Erősnek érzem az autót, és ha ránézünk az eredményekre, már most kijelenthető, hogy nagyon erős, ugyanakkor a Honda is elég jó. Michelisz pedig abszolút leggyorsabb volt az időmérőn. Így bizakodóan várjuk a következő futamokat természetesen, de sok fog múlni az FIA-súlyozáson is, amellyel még szorosabbá válhat a küzdelem. Mindenesetre az autó nagyon jó” – mondta Björk.

S habár most csak a hatodik az egyéni összetettben a svéd, úgy érzi, hogy abból adódóan, hogy még rengeteg verseny van hátra, még ebben az erős mezőnyben is elő tud lépni bajnokesélyessé: „Úgy gondolom, hogy bajnokesélyes tudok lenni. Nagyon keményen dolgozunk ezért az új autón, de határozottan állítom, hogy harcba tudunk szállni a címért. Még rengeteg minden történhet. Idáig Gabriele bizonyult a leggyorsabbnak a legtöbb pontot gyűjtve és Norbi is nagyon gyors többek között. De mi is esélyesek tudunk lenni idén a címre, csak várjuk ki a végét.”

Fotó: Landek Norbert

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6113886306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása