WTCR - MICHELISZ MÁSODIK LETT TARQUINI MÖGÖTT A HUNGARORINGI ZÁRÓFUTAMON
WTCR 2018: Hungaroring - Harmadik futam

img_7306.jpg

Kettős győzelemmel zárta a hétvégét a BRC Racing Team, de sajnos nem Michelisz Norbi, hanem Gabriele Tarquini vezetésével, miközben Nagy Dani a 6. helyen célba érve ismét értékes pontokat gyűjtött.

Magyar idő szerint délután öt órakor vette kezdetét a második futam. A rajtjel megadását követően valósággal kilőtt az első sorból a két BRC-Hyundai, azonban Gabriele Tarquini az 1-es kanyarig átvette a vezetést Michelisz Norbitól – kettejük a két Münnich Honda sorolt be Esteban Guerrierivel és Yann Ehrlacher-vel. A 2-es kanyarban aztán Yvan Muller egy agresszív manőverrel átfűzte magát Ehrlacher-n, míg Bennani a Sebastien Loeb Racing Volkswagenjével megpördült.

Az első büntetést már az első körben kiosztották, mégpedig Guerrierinek, ugyanis kiderült, hogy az argentin kiugrott a rajtnál – ezt a versenybírók egy boxutca-áthajtásos büntetéssel „jutalmazták”.

A második körben pedig meglett a futam első kiesője is, Aurélien Panis személyében, aki a 3-as kanyarnál állt meg a Comtoyou-Audival, amelynek ki volt törve a bal első kereke – mint kiderült, a francia még az előző körben, a 12-es kanyarban koccant Szabó Zsoltival, aki a Zengő-CUPRA volánjánál Tom Coronellel vívott késhegyre menő harcot. A francia autója miatt viszont pályára kellett hívni a biztonsági autót, azonban a negyedik körtől ismét a zöld zászló lépett érvénybe.

Az újraindítás gördülékenyen lezajlott, azonban a hetedik körben piros zászlóval félbeszakították a versenyt, ugyanis elkezdett szakadni az eső. Azonban 10 percnyi szünet után, a biztonsági mögül indulva, tetszőleges gumikon folytatódhatott a verseny.

A 9. körben könnyedén eljött mindenki az újraindítás után, azonban innentől kezdve már a verseny végéig egy egészen nyugodt és sima futamot láthattunk.

img_7406.jpg

A BRC Racing Team mindenesetre megszerezte a kettős győzelmet Gabriele Tarquini, Michelisz Norbi felállásban, a dobogó legalsó fokára pedig Yvan Muller állhatott fel, megelőzve két hondást, Yann Ehrlacher-t és Benjamin Lessennes-t.

Nagy Dani a hatodik helyen látta meg a kockás zászlót, a TOP-10-be még James Thompson, Rob Huff, Thed Björk és Jean-Karl Vernay fért be. Nagy Norbinak megint csak egy hajszálon múlt az, hogy pontot szerezzen, a 11. pozícióban célba érve. Tassi Attila a 17. lett a HELL-KCMG-Hondával, míg Szabó Zsolt sajnálatos módon 11 kör után feladta a versenyt.

A harmadik futam végeredménye:

wtcr_2018_hun_r3.jpg

Fotó: Landek Norbert

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5113879470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ződ2000 · http://egzostive.com 2018.04.30. 09:36:03

Ez a WTCR egy vicc.

Még a rövidítést sem lehet megjegyezni, a bajnokság állásáról semmilyen g'gli által gyorsan fellelhető, hiteles információt sem találtam, még hétffő reggel sem (wikipedia behalt kb Norbival együtt).

Szóval nem látom, hogy komoly energiát fordítanának erre a sorozatra, pedig már látványosan szétverték a régit.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása