F1 - NÖVELTE A BEVÉTELEIT A WILLIAMS 2017-BEN

A Williams csapata növelte bevételeit a tavalyi évben a 2016-os szezonjához képest, eközben pedig azt az információt is elhintették, hogy a Liberty hosszútávú tervei nagyon komoly mértékben befolyásolhatják a brit csapat kilátásait a jövőt illetően.

A csapat összesen 125,6 millió font bevételt generált a tavalyi szezonban, míg ez a szám 116,7 millió font volt 2016-ben. Ehhez azért kapcsolódik Lance Stroll szponzorpénze is.

Az adózás előtti üzemi jövedelem 12,4 millió fontról 16 millió fontra nőtt a csapatnál. Ez mind szép és jó, az F1-es csapat leányvállalata, a Williams Advanced Engineering tehát pozitív pénzügyi mutatóval zárta az évet, összességében az anyavállalat, a Williams Grand Prix Holding azonban visszaesést mutat, méghozzá 167,4 millióról 166,2 millióra, illetve az adózás előtti jövedelem is 15,5 millióról 10,8-ra csökkent.

Az istálló ügyvezető igazgatója, Mike O’Driscoll azonban rávilágított a lényegre, méghozzá a Liberty Media jövőbeli terveire, ami nagy mértékben befolyásolja a brit istálló helyzetét.

„Reméljük, hogy a Liberty Media hosszútávú elképzelései egyenlőbb versenyfeltételeket teremt, ahol az összes csapat fair módon tud versenyezni egymással. Eközben mi a saját teljesítményünket próbáljuk meg javítani egy nagyon nehéz szezonkezdést követően” –  mondta az ügyvezető igazgató.

A Williams helyzete elég reménytelennek tűnik az idei szezonnal kapcsolatban, saját magukon a jövő hétvégén rendezendő Azeri Nagydíjon tudnak javítani.

Fotó: Zimbio

Írta: Lombárszki Csaba

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1413852112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása