F1 - AGRESSZÍV GUMITAKTIKÁN A FERRARI AZERBAJDZSÁNBAN
Forma-1 2018: Azerbajdzsáni Nagydíj - Gumiválasztások

kimi_raikkonen_f1_grand_prix_china_hs0iyg_fqjex.jpg

A Ferrari nem kevesebb mint 10 garnitúrányi ultralágy gumival készül a jövő hétvégén esedékes Azerbajdzsáni Nagydíjra - az olasz istállón kívül csupán a McLaren-pilóta Stoffel Vandoorne, valamint a sauberes versenyzők fognak hasonló sémát követni.

Mindeközben a Mercedes, a Force India, valamint a Haas pilótái, illetve a McLaren kétszeres világbajnok versenyzője, Fernando Alonso kilenc, a Williams és a Toro Rosso versenyzői nyolc, míg a Renault pilótái csupán hét szettet rendeltek a Forma-1 hivatalos gumibeszállítójától, a Pirellitől a lila oldaljelölésű gumikból.

A Ferrari versenyzői és úgy általában az élmezőny tagjai ebből adódóan nem tartottak igényt túlságosan sok szuperlágy abroncsra, holott az az azeri gumiválaszték középső tagja: mindenesetre Kimi Räikkönen egyetlenegy garnitúrát kért belőle, Sebastian Vettel és Lewis Hamilton kettőt, Valtteri Bottas és a Red Bull-pilóták pedig hármat. A legtöbbet - szám szerint négyet - a Renault versenyzői, valamint Lance Stroll rendeltek a piros oldalfalú papucsokból.

A mostani hétvégén a legkeményebbnek számító lágy gumiabroncsokból minden versenyző egy-két garnitúrát kért maximum.

A Pirelli számára a mostani verseny egyenlő lesz az ismeretlenbe való ugrással, ugyanis verseny időpontja júniusról április végére költözött, amely miatt az alacsonyabb hőmérsékletekre lehet számítani az elmúlt két évben tapasztaltaknál.

Az Azerbajdzsáni Nagydíj gumiválasztásai:

20859_04-az-selected-sets-per-driver-en.jpg

Fotó: Zimbio | Grafika: Pirelli

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2213848252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása