FE - ÉV KÖZBENI PILÓTACSERE A NIO-NÁL

2018011320544956i4466.jpg

A NIO kedden bejelentette, hogy a csapat egyik autóját a teszt- és tartalékpilóta Ma Qing Hua veszi át - Luca Filippi számára vége a dalnak?

Egészen váratlan hír látott napvilágot a tegnapi nap folyamán, miszerint a jövő héten esedékes párizsi versenyen a NIO #68-as számú gépét nem Luca Filippi, hanem a teszt- és tartalékversenyző Ma Qing Hua fogja vezetni Oliver Turvey csapattársaként.

A bejelentés - a szűkszavúságából adódóan - számos kérdést vet fel, például azt, hogy Filippit csak egy fordulóra vagy véglegesen menesztették-e, mi az oka a váltásnak, Ma állandó pilóta lesz-e ismét.

Mindenesetre arra lehet tippelni, hogy a NIO számára nem igazán imponált Filippi teljesítménye, hiszen az olasz versenyző az első hét futam során csupán egyetlenegy pontot szerzett, azt is még a szezonnyitó hongkongi hétvége első versenyén. De Rómában, a hazai versenyén is például csak 13. lett, és többek között ő is belekeveredett a futam talán egyik legemlékezetesebb pillanatába, abba a bizonyos négyautós tömegkoccanásba

Ma korábban - Filippihez hasonlóan - hét futamot teljesített a Formula-E-ben: a 2015/2016-os szezonban a párizsi fordulótól fogva négy versenyt teljesített a Team Agurinál, majd a következő szezon elején további három futamon állt rajthoz a jogutód istállónál, a Techeetah-nál. Azonban ő még pontot sem szerzett, a legjobb eredménye egy 11. hely, amelyet a második szezon londoni záróhétvégéjén az első futamon ért el.

"Mindenekelőtt nagyon örülök és megtiszteltetésnek veszem, hogy visszatérhetek a cockpitbe a NIO Formula-E Team-nél, akinek szeretném megköszönni ezt a lehetőséget. Már nagyon várom, hogy újra versenyezzek a világ legjobb pilótái közül néhány ellen. A lehető legjobb eredményért mindent megteszek majd Párizsban" - nyilatkozta Ma - aki korábban a Citroën gyári WTCC-csapatánál is megfordult, és annak színeiben nyert is két futamot - a visszatérése kapcsán.

"A NIO Formula-E csapata boldog amiatt, hogy lehetőséget adhat Ma Qing Huának arra, hogy a NIO 003-as vezesse a Párizsi ePrix-n" - kommentálta a hírt Gérry Hughes, a NIO csapatfőnöke. - "Már várjuk, hogy újra üdvözölhessük őt a paddockban."

A NIO jelenleg 33 ponttal a nyolcadik helyen áll a konstruktőri bajnokságban, s miután Filippi csak egy pontot szerzett, könnyen ki lehet számítani, hogy a pontok oroszlánrésze Turvey nevéhez köthető, aki Mexikóvárosban is második lett például az előző hónapban.

Fotó: LAT/Formula-E Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6813845740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása