DTM - HÉT AUDI INDUL A HOCKENHEIMI SZEZONNYITÓN, BÚCSÚZIK EKSTRÖM

a183314_full.jpg

Noha január végén bejelentették, hogy 17 szezon után távozik a Német Túraautó Bajnokságból Mattias Ekström, hogy a ralikrosszos pályafutására koncentrálhasson, a svéd versenyző egy búcsúhétvége erejéig még visszatér a DTM-be az Audival.

Január végén látott napvilágot a bejelentés, miszerint az Audi kétszeres DTM-bajnoka, Mattias Ekström tizenhét teljes szezont követően távozik a bajnokságból annak érdekében, hogy a WRX-karrierjén dolgozhasson teljes gőzzel a csapatával, az EKS Audi Sporttal. Nem volt könnyű döntés ez a svéd pilótának, aki végül úgy látta a helyzetet, hogy úgy még nehezebb lenne a távozás, ha még a rajongóknak sem intene méltó módon búcsút - ezt figyelembe véve Ekström úgy döntött, hogy még egy versenyhétvégére visszatér a túraautós paddockba.

"Mattias a télen eldöntötte, hogy befejezi az igazán egyedi DTM-pályafutását. Ugyanakkor jelezte nekünk, hogy nagyon szeretne búcsút inteni a DTM-rajongóinak, méghozzá egy eléggé különleges módon. Így született meg a búcsúhétvége ötlete. Úgy gondolom, hogy ez számára, a DTM-nek, a rajongóknak, és nyilvánvaló módon az Audinak is nagyszerű az, hogy még egyszer ott lesz a rajtrácson, a szezonnyitó hockenheimi hétvégén" - nyilatkozta Dieter Gass, az Audi Motorsport feje. - "Több akadályt is át kellett hidalnunk annak érdekében, hogy ezért csatasorba állíthassunk egy Audi RS5 DTM-et is. A mi csapatunk számára nem lesz ez semmi. Ugyanakkor minden csapattag el van ragadtatva, és támogatták az ötletet."

a180851_full.jpg

Ekström egy - az #AdjöMattias hashtaget is tartalmazó - különleges fényezésű Audival fog indulni, azonban nem lesz majd jogosult pontszerzésre, ugyanakkor számos rendezvénynek lehetnek majd részesei a rajongók 2004 és 2007 bajnokával. A svéd a következőképpen kommentálta a hírt: "Feltételezem, hogy ezen a hétvégén több autogramot fogok osztani, mint korábban bármikor egy teljes szezon során. De örömmel fogom tenni, és nagyszerű, hogy mindezt lehetővé tette nekem az Audi. 17 esztendő után ez egy hihetetlenül nehéz döntés volt, miszerint a továbbiakban nem fogok a DTM-ben indulni. A nap, amikor ez bejelentésre került, pályafutásom egyik legérzelmesebb napja volt. Biztos vagyok benne, hogy számos libabőrös pillanatom lesz Hockenheimben is. Már most rendkívül izgatott vagyok."

Ekström 2001-ben kezdtem a Német Túraautó Bajnokságban a karrierjét az Audi ABT Sportsline színeiben. Először 2004-ben versenyzett gyári pilótaként, és rögtön meg is szerezte első bajnoki címét, majd három évvel később másodjára is bajnok lett. Összességében 195 versenyen állt rajthoz a 17 év során, a két bajnoki címen túl pedig 23 futamgyőzelem, 20 pole pozíció, 18 leggyorsabb kör, valamint 1219 pont fűződik - ezekkel az adatokkal minden idők egyik, ha nem a legsikeresebb DTM-pilótájának számít a 39 éves svéd.

"Mattias mindig is nagyon gyorsan hozzászokott az új autókhoz, úgyhogy biztos vagyok afelől, hogy a búcsúfutamán sem csak sétakocsikázni fog, hanem tartja magát a mottójához, miszerint 'Nyomd kemény vagy menj haza!'" - tette hozzá Gass, aki annak ellenére is bízik Ekström versenyképességében, hogy nem lesz éppen könnyű dolga, hiszen nem tesztelheti előzetesen az új autót, amely a tavalyi évhez képest komolyabb aerodinamikai átalakításokon ment keresztül a tél folyamán.

A DTM szezonja május 4-e és 6-a között rajtol majd a Hockenheimringen.

Fotó: Audi Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7413847972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása