F1 - ÍGY FEST A 2018-AS KÍNAI NAGYDÍJ RAJTRÁCSA
Forma-1 2018: Kínai Nagydíj - Rajtrács

sebastian_vettel_f1_grand_prix_china_qualifying_y3vkz-bnowyx.jpg

Honnan várhatja a húsz versenyző a Kínai Nagydíj indulását? 

Pályafutása során 52. alkalommal, idén és zsinórban pedig másodjára rajtolhat az élről a Ferrari színeiben versenyző négyszeres világbajnok, Sebastian Vettel. A német pilóta mögött ráadásul a csapattársa, Kimi Räikkönen zárt, így a Ferrarinak egymás után kétszer sikerült kibérelnie az első rajtsort - nos, erre legutóbb utoljára 2006-ban volt példa, amikor Michael Schumacher és Felipe Massa kettőse az Amerikai és a Francia Nagydíjnak is az első két rajtkockából vághatott neki. 

A Mercedes pedig az egymást követő második alkalommal kellett, hogy lemondjon az első rajtsorról - amióta kezdetét vette a hibridéra a száguldó cirkuszban, azóta nem történt ilyen! Sőt, utoljára erre a 2013-as évad első két versenyén volt példa.

Noha ismét őrülten kezdődött a hétvége a Red Bull számára Daniel Ricciardo szombat reggeli motorhibája miatt, a bikások legalább a harmadik rajtsort le tudták foglalni a rajtrácson, megelőzve a "best of the rest" címet kiérdemlő Nico Hülkenberget, aki a Renault-val ismét csapattársa, Carlos Sainz előtt tudott végezni, közrefogva Sergio Pérezt, aki a Force India idei eddigi legjobb időmérős eredményét érte el ezzel a nyolcadik hellyel.

A Haas pedig zsinórban a harmadik hétvégén is be tudta szuszakolni legalább az egyik autóját a Q3-ba, de idén először nem Kevin Magnussen, hanem Romain Grosjean zárt előrébb, annak ellenére, hogy a francia sokat küszködött az edzéseken. Azonban a dán pilótának sincs oka bánkódni, sőt...: ő az első versenyző a rajtrácson, akinek nem kell azokon a gumikon rajtolnia, amelyeken a Q2-ben elérte a legjobb köridejét, tehát, alkalmasint a friss gumikon és egy jó rajttal nyerhet néhány pozíciót az 56 körös verseny első méterein.

Úgy fest, hogy hiába javultak a Renault-motorokkal a McLaren versenyeredményei, de az időmérős teljesítményen még bőven van mit csiszolni, ugyanis Fernando Alonso és Stoffel Vandoorne megint csak a 13-14. rajtkockákba kvalifikáltak úgy, mint egy héttel ezelőtt, Bahreinben.

A Toro Rosso-Honda ezúttal nem zárt annyira előkelő pozíciókban, mint a sivatagi éjszakában: ugyan Brendon Hartley ott volt a Q2-ben, de ott is csak 15. lett, míg Pierre Gasly ezúttal a 17. rajtpozíciót vívta ki magának. Meglepő módon a két STR-Honda közé a Williams újonca, Sergey Sirotkin fért be, Bahrein után ismét legyőzve a plusz egy évnyi rutinnal rendelkező kollégáját, Lance Stroll-t.

És azért az utolsó rajtsorba is jutott egy-két érdekesség: Charles Leclerc, a Forma-2 tavalyi bajnoka először győzte le ötödéves csapattársát, Marcus Ericssont, aki fél másodperccel kapott ki. A svéd ezentúl kapott egy öthelyes rajtbüntetést (és a licenszébe három büntetőpontot), amiért a Q1-ben nem vette figyelembe a dupla sárga zászlót, és ebből adódóan nem lassított, megszegve a Sportszabályzat 12.1.1 i pontját.

Az 56 körös sanghaji verseny közép-európai idő szerint 7 óra 10 perckor rajtol el, az eseményeket pedig élőben kísérhetjük figyelemmel az M4 Sporton.

A Kínai Nagydíj rajtrácsa:

f1_2018_chn_sg.jpg

Fotó: Zimbio | Táblázat: FIA

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5613835510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása