INDYCAR - NEWGARDEN NAGYOT HAJRÁZOTT, ÉS NYERT PHOENIX-BEN
IndyCar 2018: Phoenix - Futam

04-07-newgarden-on-course-phx_1.jpg

Noha ezúttal nem produkált az IndyCar mezőnye annyira izgalmas versenyt, mint St. Petersburgban egy hónappal korábban, de az izgalmakból így sem volt hiány. A tavalyi bajnok egy óriási hajrával szerezte meg a győzelmet az idei első oválpályás versenyen.

A phoenixi oválpályán - ahol a 2018-as IndyCar-szezon második versenyét rendezték - a 229. körben indultak be az események, amikor is Ed Jones, a Chip Ganassi Racing újdonsült igazolása a 4-es kanyarban a falnak vágta az autóját - emiatt pedig pályára lépett a Pace Car.

IndyCar Series on Twitter

REPLAY: @Edjonesracing has been checked and cleared after this incident.⬇️ � @NBCSN #INDYCAR | #DesertDiamondPGP https://t.co/dAf6Cp6JyY

Ekkor Josef Newgarden az élről kijött kerékcserére, míg a mögötte haladók, a Schmidt Peterson Motorsports versenyzői, az újonc Robert Wickens és James Hinchcliffe, Scott Dixon (Chip Ganassi Racing), valamint az andrettis Alexander Rossi a pályán maradtak.

A 243. körben pedig Wickens vezetésével folytatódhatott a verseny, miközben a tavalyi IndyCar-bajnok a Team Penske gépével szinte rögtön levadászta Rossit és Hinchcliffe-et. Sokáig megpróbált Wickens is védekezni Newgardennel szemben, de az amerikai végül utat talált a kanadai mellett a 247. kör elején.

Így Newgarden megnyerte a futamot megszerezve pályafutása nyolcadik győzelmét az előtt a Wickens előtt, aki ezúttal is zseniálisan ment újonc létére, ugyanis a negyedik helyről rajtolva lett második. Az utolsó körökben Hinchcliffe egészen a hatodik helyig csúszott vissza, így Rossi állhatott fel a dobogó legalsó fokára, a 18. helyről rajtoló Dixont és a csapattárs Ryan Hunter-Reay-t megelőzve.

IndyCar Series on Twitter

@josefnewgarden to the front! � @NBCSN #INDYCAR | #DesertDiamondPGP https://t.co/Bx7eDA7WI4

A TOP-10 sorrendjét Ed Carpenter, Tony Kanaan (A.J. Foyt), Graham Rahal (RLLR), illetve Simon Pagenaud (Penske) tette teljessé, míg a pole pozícióból indult Sébastien Bourdais-t csak a 13. pozícióban intette le a kockás zászló - ebben közrejátszott az, hogy a francia (és Pagenaud is) elütötte az egyik szerelőjét az egyik bokszkiállása során, amely bokszutca-áthajtásos büntetést vont maga után.

Jones-on kívül Kyle Kaiser, Will Power, valamint a debütáló Pietro Fittipaldi is kiesett.

Ezen a hétvégén, Long Beach-en folytatódik a bajnokság.

A pheonixi verseny végeredménye:

indycar_2018_phoenix_r.jpg

Fotó: indycar.com

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7313825134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása