F1 - AZ FIA TÖBB BÜNTETÉST IS KIOSZTOTT, AZ ELÜTÖTT FERRARI-SZERELŐT MEG KELLETT OPERÁLNI

kimi_raikkonen_f1_grand_prix_bahrain_oeyculnhecrx.jpg

A Bahreini Nagydíj után több incidenst is megvizsgáltak a stewardok, többek között a Ferrari bokszutcai balesetét is, amelyben az olaszok egyik szerelője is megsérült és meg kellett műteni.

Mint az ismeretes, az egyébként meglepetésekben és izgalmakban gazdag Bahreini Nagydíjat vasárnap egy egészen hátborzongató incidens árnyékolta be: a 36. körben Kimi Räikkönen a második kerékcseréjére jött ki a depóba.

Mechanic breaks his leg during the pit stop -Raikkonen Bahrain 2018

Mechanic breaks his leg during the pit stop

Azonban a kiállás során gondok akadtak a bal hátsó keréknél, és a finnek 2007-es világbajnoka úgy kapta meg a szabad jelzést, hogy a szóban forgó részen még nem bonyolították le a kerékcserét. Räikkönen elindult, de azzal a lendülettel elsodorta az egyik szerelőjét - akiről kiderült, hogy Francesco Cigarininek hívják -, akinek a baleset következtében eltört a síp- és a szárkapocscsontja.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) az eset kapcsán beidézte a Ferrarit egy meghallgatásra, amelyet követően az olaszok egy 50 ezer eurós pénzbírságot kaptak. Cigarinit ezentúl még meg is kellett operálni, de hétfőn reggel kiderült, hogy sikeres volt a műtét, és a szerelő - akinek a Ferrari Vettel győzelmét ajánlotta - már a mankóval való közlekedést is gyakorolhatta.

Surgery ok. I have to thank all the people worried for me. Nothing else, just a big thanks. Hugs! L'operazione è andata bene. Voglio ringraziare tutte le persone che hanno chiesto di me e si sono preoccupate. Solo un grande GRAZIE. Abbracci #thanks #grazie

17.2k Likes, 2,408 Comments - Francesco Cigarini (@francesco.cigarini) on Instagram: "Surgery ok. I have to thank all the people worried for me. Nothing else, just a big thanks. Hugs!..."

Installation lap. Crutches. No need procedures. Stay positive. Giro di installazione. Nessuna procedura. Rimanere positivi. #thanksalot #crutches #dovròsoltantoreimparareacamminare #learntowalkagain #positivemood #ifeelyousoclosetome #stampelle #grazieatutti #visentovicini #forza

473 Likes, 30 Comments - Francesco Cigarini (@francesco.cigarini) on Instagram: "Installation lap. Crutches. No need procedures. Stay positive. Giro di installazione. Nessuna..."

Brendon Hartley és Sergio Pérez a bahreini verseny során többször egymásra találtak, mivel kiderült, hogy nem az volt az egyetlen incidensük, amikor az első körben, a 4-es kanyarban az új-zélandi Toro Rosso-pilóta kiforgatta a Force India mexikóiját - előbbi meg is kapta ezért a 10 másodperces büntetését, amelyet a következő bokszkiállás alkalmával kellett letöltenie.

Történt ugyanis, hogy amikor kezdetét vette a felvezető kör, Hartley kicsit lassabban hagyta el a rajtpozícióját, így Pérez megelőzte, ami még meg is felelne a szabályoknak. Viszont később nem adta vissza a pozíciót a kétszeres endurance-világbajnoknak, aki ugyanúgy vétkezett, mert az első biztonsági autós vonalig nem vette vissza a helyét - ebben az esetben így a bokszutcából kellett volna rajtolnia, de ő felállt a rajtrácsra. Mindkét pilóta esetében a versenybírák egy-egy 10 másodperces stop&go büntetésnek megfelelő 30 másodpercet adtak hozzá a versenyidőhöz, aminek révén az új-zélandi és a mexikói visszaesett a 12., valamint a 13. helyről a 16., illetve a 17. pozícióba.

Fotó: WTCR Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6713821090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása