WTCR - RAJT-CÉL GYŐZELMET ARATOTT TARQUINI, MICHELISZ NEM ÁLLT DOBOGÓRA
WTCR 2018: Marokkó - 3. futam

03718002_2756.jpg

Tarquini duplázott Marokkóban, és a világkupa éllovasaként érkezik majd a Hungaroringre. Michelisz számára ez a futam sem volt problémamentes, de a Mullerrel való ütközés és a váltóhiba ellenére ötödik lett. 

Magyar idő szerint a kora esti órákban megrendezték a főfutamnak is hívható harmadik versenyt, amelynek a rajtjánál Gabriele Tarquini valósággal kilőtt a pole pozícióból a BRC Racing Team Hyundaijával. A második pozícióból induló Yvan Muller rajtja már nem sikerült ennyire jól - sőt, még az a veszély is fennállt, hogy Michelisz Norbi megelőzi őt az első kanyarig. Azonban a francia és a magyar többször is egymáshoz, valamint a falhoz értek, amelynek következtében Thed Björk körbeautózta mindkettejüket, Micheliszt pedig még Yann Ehrlacher is megelőzte. Nem sokkal később Mullert egy utolsó figyelmeztetéssel szankcionálták, amiért a rajt utáni métereken a falhoz lökdöste Micheliszt többször is. 

Mindeközben újabb fékproblémák merültek fel: először az ötödik körben Gordon Shedden csúszott ki emiatt a 7-es kanyarnál, két körrel később pedig Frédéric Vervisch találta el hátulról Pepe Oriolát, majd a betonfalat - a Comtoyou belgájának ki kellett állnia a versenyből, a biztonsági autó pedig ekkor pályára lépett.

Az újraindításnál Tarquini simán vezetett Björk előtt, miközben a harmadik helyen haladó Mullernek körökön át figyelnie kellett a visszapillantó tükreit, ugyanis unokaöccse, Ehrlacher kőkeményen üldözte őt. 

De állandó csatákat leginkább a hátrébb lévő traktusokban láthattuk. Ilyen volt például Guerrieri és Filippi küzdelme - ám kettejük csatája balesettel zárult, miután az argentin Münnich-pilóta saját magát forgatta meg a francia versenyző Campos-CUPRA-ján.

Pár körrel később, a 16. körben ismét a biztonsági autó vezette a mezőnyt annak köszönhetően, hogy Nathanaël Berthon nekiment Mat'o Homola DG Sport-os Peugeot-jának, amelynek eredményeként a falnak koccanva fejezte be a versenyt a Comtoyou-Audival.

Két kör múlva már ismét a zöld zászlók lengtek, másodpercek múlva viszont már arra lettünk figyelmesek, hogy váratlanul helyet cseréltek az Yvan Muller Racing autói: mint kiderült az a visszajátszásból, Björk valami miatt pár másodperc erejéig lelassult, amellyel megnyílt az út a csapattulajdonos pilóta előtt.

03718002_2910.jpg

Azonban Gabriele Tarquinit a négyszeres világbajnok sem tudta elcsípni, így az olasz BRC-pilóta megszerezte a második győzelmét is a WTCR-ben a két YMR-Hyundai, Ehrlacher, valamint Michelisz Norbert előtt, aki annak ellenére ötödik lett, hogy a baleseten kívül még egy komolyabb váltóhiba is hátráltatta.

A TOP-10 sorrendje Bennanival, Huff-fal, Thompsonnal, Vernay-jel, valamint Oriolával egészült ki. Ami a Zengő Motorsport pilótáit illeti, Nagy Norbi a 15. lett, míg Szabó Zsolt csak alig pár kört teljesített.

Az 56 éves Tarquini a kiváló nyitánynak köszönhetően vezeti az egyéni bajnokságot - a 62 pontot számláló olasztól 11 ponttal van elmaradva Thed Björk, és 21-gyel Jean-Karl Vernay. Michelisz a nyolcadik helyen áll, 22 ponttal. A csapatok kiírásában pedig 86 egységgel van az első pozícióban a BRC Racing Team, ami néggyel több mint az Yvan Muller Racing által összegyűjtött pontok száma, a harmadik helyen a Sebastien Loeb Racing elmaradása 30 pontos.

Három hét múlva a Hungaroringen kerül sor a folytatásra!

A harmadik verseny végeredménye: 

wtcr_2018_mar_r3_1.jpg

Fotó: WTCR Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7913819362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása