F1 - ÍGY FEST A 2018-AS BAHREINI NAGYDÍJ RAJTRÁCSA
Forma-1 2018: Bahreini Nagydíj - Rajtrács

sebastian_vettel_f1_grand_prix_bahrain_qualifying_ch1eoylkcdex.jpg

Honnan várhatja a húsz versenyző a Bahreini Nagydíj indulását? 

200. nagydíjrajtja előtt áll a Ferrari színeiben versenyző négyszeres világbajnok, Sebastian Vettel, aki a Bahreini Nagydíj időmérő edzésén pályafutása 51. pole pozícióját szerezte meg. A német pilóta mellől a csapattársa, Kimi Räikkönen várhatja a piros lámpákat, így a tavalyi Magyar Nagydíj óta először van ott az első rajtsorban mind a két Ferrari.

Mindeközben utoljára tavaly Mexikóban volt arra példa, hogy egyik Ezüst Nyíl sincs ott az első két rajtkocka valamelyikén, ugyanis Valtteri Bottas és Lewis Hamilton tegnap a 3-4. helyen zárták az időmérő edzést, de utóbbi csak a kilencedik helyről rajtolhat majd, ugyanis az autójában sebességváltót kellett cserélni, amely egy öthelyes hátrasorolást vont maga után. Így a második sorba Daniel Ricciardo léphetett elő a Red Bull-lal.

Amíg a Mercedes a megszokotthoz képest formán kívül teljesít, addig a Toro Rosso és a Honda házasságuk második versenyén minden elképzelést felülmúlt: Pierre Gasly - eddigi, nem túl hosszú karrierje legjobb eredményét elérve - a hatodik a legjobb időt futotta meg, de miután Hamilton büntetést kapott, az ötödik rajtkockát tudhatja a magáénak. Csapattársa, Brendon Hartley sem ment rosszul: az új-zélandi éppen csak lecsúszott a Q3-ról, 11. lett.

Melbourne után Bahreinben is ott van legalább az egyik Haas a harmadik sorban, amelynek a házi csatáját ezúttal is Kevin Magnussen nyerte. Ez egy újabb lehetőséget lehet az amerikaiak számára egy jó eredmény elérésére, már csak arra kell ügyelni, hogy ne csússzon porszem a gépezetbe, például a kerékcserék alkalmával. 

A negyedik sorból Nico Hülkenberg (Renault) és a valamelyest feltámadni látszó Force Indiával Esteban Ocon indulhat, a 100. mercedeses futamára készülő Hamiltont és és a másik Renault-pilótát, Carlos Sainz-ot megelőzve.

A mezőny második felében valamelyest csalódást keltőnek mondható az, hogy a két McLaren-Renault a bizakodásra okot adó nyitányt követően csak a hetedik sorba ért oda. De ugyanekkor negatív meglepetésnek mondható a Red Bull-os Max Verstappen 15. rajthelye, amely az időmérőn elszenvedett balesetének tudható be, és ide sorolandó Romain Grosjean is, aki már a Q1-ben búcsúzott.

Az 57 körös futam nemsokára, 17 óra 10 perckor rajtol el - az eseményeket élőben kísérhetjük figyelemmel az M4 Sporton.

A Bahreini Nagydíj rajtrácsa:

f1_2018_bhr_sg.jpg

Fotó: Zimbio | Táblázat: FIA 

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr913818474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása