WTCR - MINDEN KEZDET NEHÉZ...
WTCR 2018: Marokkó - 1. futam

03718002_1801.jpg

Michelisz Norbinak a második szabadedzés és az időmérő edzés után az első futamon sem volt szerencséje... Hiába rajtolt jól, egyszer csak legurult a bal első kerék az autójáról és kiesett, miközben a csapattársa, Gabriele Tarquini megnyerte az első világkupa-futamot.

Magyar idő szerint néhány perccel este 18 óra után elrajtolt a WTCC és a TCR Nemzetközi Széria egyesüléséből létrejött Túraautó Világkupa első versenye Marrákes utcáin, amelyet a pole pozícióból az Yvan Muller Racing versenyzője, Thed Björk kezdhetett meg. Azonban a svéd már a rajt utáni métereken elveszítette a vezetést, mivel márkatársa, a BRC Racing Team színeit képviselő Gabriele Tarquini játszi könnyedséggel hagyta állva.

S amíg az elejében viszonylag könnyen el tudtak rugaszkodni az autók, a hátsó régiókban bőven volt kavarodás: a láncfolyamatot az indította meg, hogy Frédéric Vervisch, a Comtoyou Racing versenyzője hátulról nekiment James Thompson Münnich-Hondájának, amelyet követően az incidensbe belekeveredett Tom Coronel, Mat'o Homola és Aurélien Panis is.

03718002_1750.jpg

A két Comtoyou-pilóta, Vervisch és Panis azonnal kiestek, Coronel pedig csak azután tudta folytatni a versenyt, hogy a piros zászlós fázist kihasználva a Boutsen Ginion Racing valamennyire helyrekalapálta az autóját.

Az ötödik körben folytatódhatott a verseny, de csak egy kör erejéig, ugyanis Michelisz Norbinak félre kellett állnia a pályán a BRC-Hyundaijal, miután arról legurult a bal első kerék. A magyar versenyzőnek ezzel folytatódott a pechszériája, ugyanis a második szabadedzésen elektronikai meghibásodás miatt nemigen tudott pályára gördülni, míg az időmérőn a motor mondott csütörtököt - emiatt motort kellett cserélni az i30-asban, amelynek következtében automatikusan a rajtrács legvégére száműzték. De egyelőre nem kell elkeseredni, hanem gyorsan elfelejteni ezt a napot, ugyanis hosszú még a szezon...

Bruno Correia a 11. körre állt ki ismét a mezőny elől a biztonsági autóval, amelyet követően az első három helyezett, Tarquini, Björk és Rob Huff (Sebastien Loeb Racing) leszakította az üldözőbolyt.

03718002_1647.jpg

Björk azonban nem tudott utat találni Tarquini mellett, így a történelmi első győzelem az 56 éves olaszé lett! A tavalyi világbajnok bejött másodiknak, a dobogó legalsó fokára pedig Huff állhatott fel. A britet a TCR tavalyi bajnoka, Jean-Karl Vernay, a csapattárs Mehdi Bennani, valamint a világsorozatban debütáló Gordon Shedden követett.

Legjobb hondásként Esteban Guerrieri a hetedik lett, mögötte az első tíz sorrendjét három francia, Yann Ehrlacher (Münnich-Honda), Aurélien Comte (DG Sport-Peugeot), valamint John Filippi (Campos-CUPRA) tette teljessé.

A Zengő Motorsport versenyzői, Nagy Norbi és Szabó Zsolt a 16-17. helyen látta meg a kockás zászlót.

A folytatásra vasárnap délelőtt 11 óra 30 perctől kerül sor a második időmérő edzéssel.

Az első futam végeredménye:

wtcr_2018_mar_r.jpg

Fotó: WTCR Media (Francois Flamand / DPPI)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1513816796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása