F2 - A DAMS ÉS AZ MP BEJELENTÉSÉVEL VÁLT TELJESSÉ A FORMA-2 MEZŐNYE

malc8461_4427249.jpg

A szerdai nap folyamán három versenyzőt is bejelentettek, de közülük kettőnek egyelőre csak a bahreini szezonnyitóra szól a szerződése.

Néhány nappal a 2018. évi Forma-2-es szezont megelőzően még három hely volt kiadó a mezőnyben, egészen máig, amikor a DAMS bejelentette, hogy a Renault korábbi teszt- és a Force India jelenlegi tartalékversenyzője Nicholas Latifi zsinórban egy harmadik idénynek is nekivág a franciákkal, ám a másik pilóta, az ART Grand Prix-tól érkező Alexander Albon kontraktusa csak a bahreini fordulóra szól.

A kanadai pilótának erősre sikeredett a tavalyi szezonja, amelynek során megnyerte a silverstone-i sprintversenyt, amelyen kívül még további nyolc alkalommal állt dobogóra, az összetett pontversenyt pedig az ötödik helyen zárta.

Albon, a GP3 korábbi ezüstérmese pedig tavaly mutatkozott be a Forma-1 előszobájában. Legjobb eredménye két második hely volt az első évében, amelyeket a Red Bull Ringen és a Yas Marina Circuit-en szerzett, az év végén meg a 10. helyen fejezte be a bajnokságot.

malk2826_4412276.jpg

"A 2017-es szezon után a célom az, hogy megnyerjem az egyéni bajnokságot és hozzásegítsem a DAMS-ot a konstruktőri cím megszerzéséhez, amelyhez tavaly már nagyon közel voltunk. Az elmúlt két év folyamán a csapattal egy erős munkakapcsolatot építettem ki, amely határozottan segítséget jelent majd az új autó kapcsán 2018-ban. Mindenki ugyanabban a cipőben evez, de a DAMS nagyon keményen dolgozott, és biztos vagyok benne, hogy az első versenyre a lehető legjobb formában leszünk. Már azt is nagyon várom, hogy ezen a hétvégén együtt dolgozzak Alex-szel, akivel a tél folyamán jól kijöttem, és jól együtt tudtam dolgozni" - nyilatkozta a csapat hivatalos sajtóközleményében Latifi.

"Az új autó meg fogja kavarni a mezőnyt, és minden arról fog szólni, hogy ki lesz a toppon Bahreinben. A DAMS nagyon jó a dolgok megértésében és abban, hogy az adott csomagból a legjobbat hozzák ki, úgyhogy bízom a csapat munkájában. Az előszezoni tesztek folyamán mindenkivel nagyon jól kijöttem, és tetszik az irány, amelyben dolgoznak. A Nicholasszal való versenyzés is jó lesz, ugyanis jelentős tapasztalattal rendelkezik, és biztosak vagyunk abban, hogy Bahreinben keményen hajtani fogjuk egymást" - mondta Albon.

"A 2018-as Forma-2-es bajnokság egy izgalmas kihívás kezdetét jelenti a DAMS számára azzal, hogy új autó és motorcsomag érkezik a szériába. Jó, hogy Nicholas megtartásával sikerül fenntartani a folytonosságot, aki tavaly az egész szezon folyamán lenyűgözően teljesített, állandóan az élvonalban versenyezve" - olvashatóak a csapattulajdonos Jean-Paul Driot szavai. - "Annak is örülünk, hogy az első forduló erejéig a csapatunkban üdvözölhetjük Alexandert, aki a tesztek folyamán remekül koordinálta magát. Egy pozitív, 19 dobogós helyezést hozó 2017-es szezon és az egyéni és a konstruktőri címért való szoros harc után, nagyon erős helyzetben fogunk nekivágni az új F2-es érának."

malc8375_4427240.jpg

Emellett megerősítésre került az, hogy az év első Forma-2-es hétvégéjén az MP Motorsport csapatánál a svájci Ralph Boschung csapattársa a korábban a Forma-1-ben is megfordult Roberto Merhi lesz.

A 27 esztendős spanyol versenyző - aki mindegyik teszten a holland alakulattal vett részt - tavaly ment pár futamot a bajnokságban a Rapax és a Campos Racing színeiben, a legjobb eredménye pedig egy ötödik hely volt.

A bejelentést követően így fest a Forma-2 2018-as mezőnye:

  • Arden International: Nirei Fukuzumi, Maxmilian Günther
  • ART Grand Prix: George Russell, Jack Aitken
  • Carlin: Lando Norris, Sergio Sette Câmara
  • Campos Racing: Luca Ghiotto, Roy Nissany
  • Charouz: Antonio Fuoco, Louis Deletraz
  • DAMS: Nicholas Latifi, Alexander Albon (csak a bahreini fordulóra)
  • MP Motorsport: Ralph Boschung, Roberto Merhi (csak a bahreini fordulóra)
  • Prema Racing: Nyck de Vries, Sean Gelael
  • Russian Time: Artem Markelov, Tadasuke Makino
  • Trident: Santino Ferrucci, Arjun Maini

Fotó: FIA F2 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3613809508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása