TCR EU - TÖBB ETCC-BAJNOK IS A TCR EUROPE MEZŐNYÉBEN

2017-2017_adria_race_1---race_1_start_02.jpg

Az elmúlt hetekben komoly pilótaeső volt a TCR Europe-ban, a hírhullám legszámottevőbb szereplői pedig a Túraautó Európa-Kupa utolsó két bajnoka, Petr Fulín és Kris Richard.

2018_tcr_photo_news_103.jpg

Petr Fulín, a Túraautó Európa-Kupa (ETCC) 2013-as, 2014-es és 2017-es bajnoka kapcsán nagyjából bő egy héttel ezelőtt jelentették be, hogy egy, a Vekra Racing Team által üzemeltetett CUPRA Leónnal fog indulni a TCR Germany oscherslebeni és mosti, a Túraautó Világkupa (WTCR) nürburgringi és a TCR Europe szezonzáró, barcelonai fordulóján.

"Nagyszerű, hogy lehetőség adódik az új CUPRA TCR-ral versenyezni. Az autót több TCR-sorozatban is szeretnénk futtatni" - fogalmazott Fulín a hivatalos sajtóközleményben.

"Nagyon örülünk annak, hogy három sikeres szezon után tudjuk folytatni a közös munkát Petr Fulínnal, népszerűsítve a márkát a túraautózás világában és bemutatva az új CUPRA TCR-t" - kommentálta a hírt Aleš Novák, a SEAT cseh létesítményének feje. - "És miután a TCR Germany ellátogat Mostba is, egyszerűen nem tudjuk kihagyni annak lehetőségét, hogy ott legyünk a rajtrácson."

2018_tcr_photo_news_124.jpg

A minap érkezett sajtóközlemény pedig arról számolt be, hogy a 2016-os ETCC-bajnok, Kris Richard is csatlakozik a TCR Europe, csakhogy ő a teljes szezonra, ellentétben Fulínnal. A svájci versenyző - aki tavaly a 10. helyen zárt a TCR Germany-t és négy futamon indulhatott a WTCC-ben - a Target Competition három Hyundai i30 N TCR-jának egyikét fogja vezetni, Reece Barr csapattársaként.

"Boldog vagyok a Target Competition ajánlata miatt, amelynek révén a TCR Europe-ban versenyezhetek. Itt számos hozzám hasonló fiatal versenyző indul majd, de úgy gondolom, hogy egy szinten tudunk majd lenni az idősebb WTCR-es srácokkal. Lenyűgözött a Hyundai teljesítménye, amikor tesztelem Monzában, a szezont illetően pedig nagyon magabiztos vagyok" - nyilatkozta Richard.

Ezentúl az elmúlt hetekben bejelentették, hogy a SEAT León Európa-Kupában is megfordult Julien Briché a JSB Compétition színeiben áll rajthoz egy Peugeot 308 TCR-specifikációjú autójával, a meglehetősen szellemes nevű Brutal Fish Racing Team Martin Rybát indítja egy Volkswagen Golffal, a PCR Sport CUPRA-jával pedig Mikel Azcona fog versenyezni.

Május 6-án, a Paul Ricard-on veszi majd kezdetét a TCR Europe 2018-as szezonja, míg a bajnokság hungaroringi fordulójára a július 8-i hétvégén kerül sor.

Az eddigi bejelentések alapján így néz ki a TCR Europe 2018-as mezőnye:

Csapat Autó Versenyző(k)
Brutal Fish Racing Team Volkswagen Golf GTI TCR Martin Ryba
Comtoyou Racing Volkswagen Golf GTI TCR Maxime Potty, ???
Craft-Bamboo Racing ??? ???, ???
JSB Compétition Peugeot 308 TCR Julien Briché
M1RA Hyundai i30 N TCR Nagy Dániel, ???
PCR Sport CUPRA León TCR Mikel Azcona
Reno Racing Honda Civic Type R TCR Jens Reno Møller
Target Competition Hyundai i30 N TCR Reece Barr, Kris Richard, ???
Vekra Racing Team CUPRA León TCR Petr Fulín
Bejelentett versenyzők, akik kapcsán nem ismert minden információ:
??? Honda Civic Type R TCR Tassi Attila
??? Honda Civic Type R TCR Josh Files
??? ??? Dusan Borkovic


Fotó:
 TCR Europe Media, TCR sajtóközlemény

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7913791298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása