F2 - ROY NISSANY A FORMA-2-BEN FOLYTATJA A PÁLYAFUTÁSÁT

malk3196_4412704.jpg

Magyar kötődéssel is rendelkező izraeli újoncpilóta teszi teljessé a Campos Racing Forma-2-es felállását. 

Csütörtökön bejelentették, hogy immár a Campos Racing felállása is teljes, ugyanis Luca Ghiotto csapattársa Roy Nissany lesz. Az izraeli versenyző korábban már számos formulaautós szériában is megfordult, többek között a Forma-3-as Európa-bajnokságban, valamint a Formula V8 3.5-ös Világszériában. Az utóbbi bajnokságban eltöltött három év során ért el szép eredményeket, elvégre négy futamot nyert és tizennyolc alkalommal állhatott dobogóra.

Nissany az elmúlt hetekben a Paul Ricard-on és Bahreinben tesztelte a Campos Dallaráját, amelyet követően a spanyolok úgy döntöttek, hogy érdemes leigazolni.

"Örömmel tölt el, hogy a Campos Vexatec Racing színeiben versenyezhetek a Forma-2-ben. Ugyan még nincs valami sok tapasztalatom a csapattal, de már most érzem, hogy nagyszerű kötelék alakult ki az emberekkel és az autóval egyaránt. Már javában dolgozunk az első versennyel kapcsolatos előkészületeken, és biztos vagyok benne, hogy együttesen tudunk majd fejlődni és el tudjuk érni a céljainkat" - fogalmazott Nissany.

roy_nissany_adrian_campos_firma.jpeg

"Örülök, hogy elkezdhetünk dolgozni Roy-jal, akinek a karrierjét az elmúlt két évben érdeklődve kísértem figyelemmel, és azt hiszem, nagy potenciál rejlik benne" - kommentálta a hírt a csapattulajdonos Adrian Campos. - "Mint mindig, mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy segítsünk neki abban, hogy sikereket érjen el. Biztosan javulni fog a szezon folyamán, és fényes jövő áll előtte."

Érdekesség, hogy Nissany-nak van magyar kötödése is, ugyanis az édesapja, Chanoch Nissany izraeli-magyar kettős állampolgár, és sokáig magyar nemzeti gokartversenyeken indult. Emellett már hosszú évek óta élvezi a 23 éves pilóta a Magyar Nemzeti Automobil Szövetség (MNASZ) elnökének, Oláh Gyárfásnak a támogatását.

Ezennel már csak három ülés kérdése maradt nyitott egy héttel a bahreini szezonnyitó előtt. A DAMS még egyik versenyzőjét sem jelentette be, de a briteknél idén valószínűleg Alexander Albon és Nicholas Latifi fogják alkotni a pilótaduót, míg az MP Motorsport esetében jó eséllyel a korábban a Forma-1-et is megjárt Roberto Merhi csatlakozik Ralph Boschung mellé.

A bejelentést követően így fest a Forma-2 2018-as mezőnye:

  • Arden International: Nirei Fukuzumi, Maxmilian Günther
  • ART Grand Prix: George Russell, Jack Aitken
  • Carlin: Lando Norris, Sergio Sette Câmara
  • Campos Racing: Luca Ghiotto, Roy Nissany
  • Charouz: Antonio Fuoco, Louis Deletraz
  • DAMS: ???, ???
  • MP Motorsport: Ralph Boschung, ???
  • Prema Racing: Nyck de Vries, Sean Gelael
  • Russian Time: Artem Markelov, Tadasuke Makino
  • Trident: Santino Ferrucci, Arjun Maini

Fotó: FIA Formula 2 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6213790360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása