WTCR - A CAMPOSOS CUPRÁK ZÁRTÁK AZ ÉLEN A BARCELONAI TESZTET
WTCR 2018: Barcelona - Teszt

03718001_1143.jpg

A barcelonai gyakorláson a CUPRA-s Campos-pilóták zártak az élen mind a délelőtti, mind a délutáni etap során, de a mai időeredmények alapján nem érdemes bárminemű következtetést levonni...

A médianapot követően Barcelonában rendeztek egy kollektív tesztnapot is, de csak 24 autóval, ugyanis Rob Huff egy vírusos megbetegedés miatt nem volt képes pályára gördülni. A délelőtt folyamán négy órát tartózkodtak a pályán a csapatok, és egészen sokáig a Campos Racing franciája, John Filippi állt az élen egészen addig, amíg az utolsó órában csapattársa, Pepe Oriola át nem vette a vezetést egy 1:54.698-as köridővel. 

A két camposos versenyző mögött a Comtoyou Racing újonca, Nathanaël Berthon lett a harmadik az Audival, megelőzve Mehdi Bennani SLR-Volkswagenjét, valamint a két Peugeot 308 TCR-t futtató DG Sport Compétition versenyzőit, Aurélien Comte-ot, illetve Mat'o Homolát. A szlovák versenyző a két BRC-Hyundai követte, Gabriele Tarquini - Michelisz Norbi felállásban, míg a TOP-10 sorrendje a Team Mulsanne olasz pilótájával, Fabrizio Giovanardival és a Comtoyou Racing belgájával, Fréderic Vervisch-sel lett teljes.

29541972_1767203626674741_7638380529100277110_n.jpg

Egyelőre még fehér köntösben, de a lényeg, hogy részt tudtak venni a kollektív teszten a Zengő-CUPRA-k. | Fotó: WTC Blog

Noha a mért idők korántsem mérvadóak, elvégre egyrészt ez a teszt csak az autók bejáratását szolgálja, másrészt még a BoP-súlykiosztás sem ismert, harmadrészt meg a barcelonai pálya nem része a versenynaptárnak, egy örömteli dologról mégis beszámolhatunk: mégpedig arról, hogy annak ellenére, hogy a beszállítók szakemberei sokáig pepecseltek az adatrögzítők, a versenyirányítás meg az on-board kamerák felhelyezésével, pályára gördülhetett még az ebédszünetet megelőzően a Zengő Motorsport két CUPRA-ja, amelyekkel Szabó Zsolt Dávid és Nagy Norbi a 21. és a 22. helyen zártak az alapján a pár kör alapján, amelyet az utolsó - nagyjából - félórában mentek.

Egyébként a délelőtti etapnak volt egy szokatlan része is, ugyanis a Münnich-Hondákban egy ideig nem volt bekapcsolva az időmérő transzponderek, de az FIA két óra után felszólította a csapatot ezek bekapcsolására.

A délután folyamán meg Filippi lett az első, akinek az 1:54.443-as ideje több mint egy másodperccel volt gyorsabb, mint a második helyen záró Aurélien Panisé (Comtoyou Racing), akit csapattársa, Berthon követett a képzeletbeli dobogó legalsó fokán. A negyedik legjobb időt a Münnich-Hondával Yann Ehrlacher futotta meg Vervisch, Oriola és Bennani előtt.

A Tiago Monteirót helyettesítő Benjamin Lessennes a nyolcadik helyen zárt a Boutsen Ginion Racing Hondájával, aki mögött még Tarquini és a Team Mulsanne Alfa Romerójával Gianni Morbidelli tudott beférkőzni az első tízbe.

Esteban Guerrieri - aki a délelőtti folyamán műszaki gondok miatt még 2:00 alatti időt sem tudott menni - ezúttal sem zárt a 12. helynél előrébb, de megelőzte a TCR Nemzetközi Széria tavalyi bajnokát, Jean-Karl Vernay-t, valamint Michelisz Norbit és egy másik magyar pilótát, Nagy Norbertet is. A másik Zengő-CUPRA Szabó Zsolt Dáviddal a 21. pozícióban zárt.

A délutáni etap hamarabb ért véget, mivel piros zászlóval meg kellett szakítani a körözést.

A WTCR barcelonai kollektív tesztnapja délelőtti etapjának a végeredménye:

wtcr_2018_barcelona_teszt_ts1.jpg

A WTCR barcelonai kollektív tesztnapja délutáni etapjának a végeredménye:

wtcr_2018_barcelona_teszt_ts2.jpg

Fotó: WTCR Media (Francois Flamand / DPPI)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr213789018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása