RALI - TIM GÁBOR DOBOGÓS HELLYEL MUTATKOZOTT BE A RALLYE2-BEN

_dsc6936.jpg

Elsőre összejött a dobogó Tim Gábornak a Rallye2-ben.

A sikeres pályaautós karrier után Tim Gábor 2017-ben már belekóstolt raliba, és a MARB Északi régiójának bajnoka lett. 2018-ra komoly lehetőséget kapott, hisz a JG-2 Racing Team színeiben egy gyári fejlesztésű Opel Adam R2-vel a Rallye2 bajnokságban indulhat Timár Tamás navigátorával.

A télies tavasz nem kedvezett a párosnak, csak közvetlen az Eger Rallye előtt tudtak komolyabban tesztelni. Mivel a Tim nem ismerte a pályákat, és még nem versenyezett Rallye2-ben, a csapat nem emelte magasra az elvárásokat az első verseny előtt. Az egyetlen feladata volt a kettősnek, a tanulás és a célba érés.

Az Eger Rallye tíz gyorsasági szakaszát szombaton rendezték a Rallye2 számára, hosszú és nehéz verseny várt a több mint 50 indulóra.

mry_7404.jpg

Tim Gábor óvatosan kezdett, de már az első gyorsaságin a Top10-ben autózott. Szakaszról szakaszra emelte a tempót és a verseny felére már a negyedik helyen állt. A záró powerstage szakaszt a harmadik helyen fejezte be, mellyel külön pontokat is szerzett. Az összetett harmadik helyen, és kategóriája második helyén zárta a szezonnyitó Eger Rallye-t, alig 5 másodpercre lemaradva az abszolút győztestől.

"Minden új volt, az autó, a pályák, a rendezés, a verseny menete, minden. Nagyon izgultunk, nem akartunk hibázni, időbüntetéseket begyűjteni. A verseny felétől már kezdtünk felérni az elejére és nagyon szorossá vált a vége. Akár az abszolút győzelemre is esélyünk lett volna, de az utolsó gyorson először mentem sötétbe a kocsival és nem lehetett nagyobb kockázatot vállalni, célba kellett érnünk. Sok pontot szereztünk és reméljük a jó bemutatkozással megháláltuk a belénk vetett bizalmat. Köszönjük a csapatnak és támogatóinknak, Miskolcon támadunk!" - nyilatkozott Tim Gábor a verseny után.

Fotó: Tim Gábor média

Forrás: Tim Gábor média / Bende Imre

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9013782182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása