F1 - KOMOLYABB PÉNZBÜNTETÉST KAPOTT A BOXMIZÉRIÁJÁÉRT A HAAS

australian_f1_grand_prix_2iensiqsjxtx.jpg

A Haas F1 Team számára olyan volt az idei szezon első versenye, mint egy hullámvasút: voltak a mennyben, voltak a pokolban, csak még a pokolban meg is bírságoltak az amerikaiakat.

Amennyire mesébe illően indul az év első versenyhétvégéje a Haas F1 Team-nek, legalább annyira tragikusan zárult. Történt ugyanis, hogy Kevin Magnussen és Romain Grosjean kettőse az amerikai csapat fennállásának legjobb időmérős teljesítményének köszönhetően a harmadik rajtsorból indulva 20 kör után a negyedik-ötödik helyen haladt. Azonban a csoda csak a boxkiállásig tartott, ugyanis a csapat egymást követő két körben mindkét versenyző kiállását elrontotta a szerelőcsapat, így Magnussen lötyögő bal hátsó, Grosjean pedig laza bal első kerékkel kényszerült félreállni - emiatt pedig biztos 18-22 ponttól esett el Gene Haas gárdája.

De hogyha még ez nem lett volna elég az amerikaiaknak, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) azonnal vizsgálatot indított az ügyben, és nem sokkal a leintést követően meg is született a döntés, miszerint a Haas kap egy 10 ezer eurós pénzbírságot a Sportszabályzat 28.13.c. cikkelyének kétszeri megszegése miatt, miszerint az autó nem biztonságos állapotban lett visszaengedve a pályára.

australian_f1_grand_prix_ekzstjjfqbzx.jpg

"Miután mindkét autót elveszítettük, nyilvánvalóan nehéz napon vagyunk túl." - idézte Romain Grosjeant a RaceFans oldala. - "Először is nagyon jó tempónk volt, amelyből adódóan azt gondoltam az elején, hogy tudom tartani a tempót a nagyokkal, de beragadtam Kevin mögé, holott jó volt a sebességem. De ha az autó az egész szezonban olyan jó lesz, mint amilyen ma volt, azt hiszem, gyorsan el fogjuk felejteni ezt a napot nagyon gyorsan. Viszont ha nem, akkor fájó lesz az elszalasztott lehetőség. Mindenesetre most mindent ki fogunk elemezni, és mint mindig, erősebben jövünk majd vissza."

"Az egész csapatnak nagyon nehéz lenyelnie azt, hogy egyik autó sem ért célba, holott mindkettő remek pozícióban volt. Ennek fényében szívszorító, hogy így zártuk a mai versenyt ahogy, amely egyébként sok előérzetet vetít előre. De vissza fogunk térni a csúcsra, hogy újra harcolhassunk, ahogy azt tettük ma" - mondta a másik Haas-pilóta, Kevin Magnussen.

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1713777938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása