WEC - VISSZATÉR A VERSENYZÉSHEZ PASTOR MALDONADO

pastor_maldonado_f1_grand_prix_usa_qualifying_gokh9do_lhzx.jpg

Bő két évnyi kihagyást követően az Endurance Világbajnokság (WEC) LMP2-es géposztályában tér vissza a venezuelai Forma-1-es futamgyőztes.

Szerdán bejelentették, hogy a 2015-ös Forma-1-es szezonzáró óta először fog versenyezni nemzetközi szinten Pastor Maldonado - aki korábban, 2011 és 2015 között a Williams és a Lotus színeiben versenyzett a száguldó cirkuszban, és előbbi csapattal megnyerte a 2012-es Spanyol Nagydíjat - és az Endurance Világbajnokság 2018/2019-es szuperszezonjában fog indulni, az LMP2-es kategóriában induló DragonSpeed színeiben, a korábbi Champ Car-pilóta Roberto Gonzalez csapattársaként.

A francia-amerikai együttes csapatfőnöke, Elton Julian a motorsport.com hasábjain elárulta, hogy egy jó ideje már azon volt, hogy meggyőzze a venezuelait, de csak mostanra sikerült egy olyan csomagot összeállítani, amely mindkét fél számára megfelelő mértékben kedvező. - "Arról szólt az egész, hogy egy olyan felállással rukkoljunk elő, amellyel képesek vagyunk bajnokságot nyerni - ezért akartam mindenképpen megszerezni őt" - fogalmazta Julian.

Julian emellett arra is kitért, reméli, már nem kell sokat várnia arra, hogy bejelentse a harmadik versenyzőjét. Korábban megkörnyékezte a szintén ex-F1-es Esteban Gutiérrezt is, azonban a Saubert és a Haas-t is megjárt mexikói inkább a Mercedes szimulátoros munkakörét választotta.

Ugyanakkor még a bejelentés ellenére is számolni kell azzal, hogy a korábbi pletykáknak megfelelően Maldonado akár még a WTCR-ben, azaz a Túraautó Világkupában is felbukkanhat, elvégre a 2018-as év folyamán a WTCR és a WEC csak egyszer fog ütközni, a november 18-i hétvégén, amikor is előbbi bajnokság a szezonzáróját rendezni Makaón, míg utóbbi a sanghaji versenypályán teszi tiszteletét.

De rövidesen ennek kapcsán is tisztában fogunk majd látni, ugyanis amennyiben jók az értesüléseink, a WTCR jövő hét szerdán és csütörtökön esedékes médiaeseményéig tisztázódni fog az, hogy kik fognak indulni a WTCC és a TCR Nemzetközi Széria fúziójából létrejött bajnokságban.

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr113767722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása