F1 - A CÉL SZENTESÍTI AZ ESZKÖZT: HÁROM DRS-ZÓNA IS LESZ AUSZTRÁLIÁBAN!

2017_australian_gp_race_day_044.jpg

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) kijelölt egy harmadik DRS-zónát is a melborune-i Circuit Albert Park pályán annak érdekében, hogy több előzést láthassunk a 2018-as évadnyitó versenyen.

A tavalyi szezonban - az azt megelőző aerodinamikai szabályváltozások miatt elsősorban - jócskán megcsappant az előzések száma, az Ausztrál Nagydíjon még az ötös értéket sem érte el. Ezen a nem éppen imponáló statisztikán láthatóan az FIA is szeretne javítani, ugyanis idén már három zónában is állíthatják a hátsó szárnyakat a versenyzők.

A korábbi évek folyamán, mint az ismeretes, Melbourne-ben két DRS-zóna állt a pilóták rendelkezésére, amelynek használatát egy érzékelési pont szabályozta, amelyet 13 méterrel a 14-es kanyar előtt helyeztek el. Ha egy versenyző az előtte haladóhoz képest egy másodpercen belül volt, a 16-os, utolsó kanyar kijáratánál, majd a 2-es kanyarból kijövet is nyithatta a hátsó szárnyat.

2018_f1_aus_gp_track_map.jpg

A melbourne-i pályarajza, a DRS-zónák jelöléseivel. | Fotó: fia.com

A harmadik zóna érzékelési pontja 170 méterrel a 11-es kanyar előtt lesz található, maga az aktiválási pont pedig 104 méterrel a 12-es kanyar után.

Ez a megoldás azt a korábbi ötletet válthatta fel, miszerint több előzési pont generálása érdekében a 11-es és 12-es gyors kanyarkombinációt egy hosszabb egyenes és egy azt követő balkanyar váltsa fel - azonban ez anyagi szempontból nem lett volna igazán kifizetődő, így elvetették a koncepciót.

Fotó: MakFormula1

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7513764816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása