FE - MORTARA KIHAGYJA A BERLINI FORDULÓT

20180204005807j6i3651.jpg

A Mercedes pénteken megerősítette, hogy Edoardo Mortarának - a DTM-et preferálva - ki kell hagynia a Berlin ePrix-t. 

Edoardo Mortara tavaly ősszel ejtette meg a debütálását a Formula-E-ben a Mercedes támogatását élvező Venturi színeiben: az olasz-svájci versenyző idáig jó teljesítményt nyújtott, amelyet a bajnokságban jelenleg is elfoglalt nyolcadik helye, valamint a hongkongi szezonnyitón elért dobogós helyezése is bizonyít.

Persze a 31 esztendős pilóta immár hosszú évek óta éllovasnak számít a DTM-ben is, ahol már 2017 eleje óta a Mercedest erősíti, s noha a stuttgarti márka az idei év végeztével hátat fordít a túraautózás világának, a Mercedes-főnök Ulrich Fritz részéről mégis az a döntés született, hogy a DTM lausitzringi versenyein kell indulnia a berlini Formula-E futam helyett a május 19-i hétvégén.

"Két évvel ezelőtt Edoardót a DTM-be igazoltuk le, így ez a prioritás, és ezen a tényen még az sem változtat, hogy ez az utolsó évünk" - nyilatkozta a motorsport.com-nak Ulrich Fritz. - "Úgyhogy egyértelmű, hogy Edoardo autóba ül a Lausitzringen, ahol csak a szezon második versenyét rendezik meg."

Azonban a későbbiekben még a DTM zandvoorti versenyei és a Formula-E New York-i hétvégéje fognak ütközni egymással a július 13-a és 15-e között. Ennek kapcsán Fritz a következőket mondta: "Zandvoort esetében a helyzettől függően fogunk dönteni. (...) Amennyiben Edoardo biztató pozícióban fog állni a DTM-ben, nem versenyez majd New Yorkban. Ez egyértelmű, mert a DTM élvezi az elsőbbséget."

"A második ütközés nagyobb probléma, mert a New Yorkban két Formula-E-futamot is rendeznek. Mercedes-pilóta vagyok, így a DTM a prioritás a számomra. Persze, mindez az eredményeken fog majd múlni, de a döntés a Mercedesé, nem az enyém" - mondta a globális szakportálnak Mortara, aki egyébként tavaly nem zárt valami jó évet a Német Túraautó Bajnokságban, mert az összetettet csak a 14. helyen zárta.

Az viszont egyelőre kérdéses, hogy ki helyettesítheti majd Mortarát a németországi Formula-E-viadal alkalmával. Néhány héttel ezelőtt megrendezett újoncteszten a monacói gárda Michael Benyahiát és Gary Paffettet küldte pályára, tehát még az sem kizárt, hogy valamelyikőjük kapja meg a lehetőséget - csak ugyebár Paffett is a DTM-ben versenyez a Mercedesnél...

Fotó: LAT/Formula-E

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8813744038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása