F1 - ELTÉRŐ TAKTIKÁN VÁGNAK NEKI A 2018-AS SZEZONNAK AZ ÉLCSAPATOK
Forma-1 2018: Ausztrál Nagydíj - Gumiválasztások

2018_barcelona_test_session_day_8_022.JPG

Már csak 12 nap van hátra a szezonnyitó melbourne-i versenyig - ennek megfelelően viszont a Pirelli közzétette az idei első olyan listát, amely a csapatok gumiválasztásait foglalja össze.

Leszámítva az új gumikeverékek érkezését, nem változtak a tél során az abroncsokkal kapcsolatosan szabályok. Ennek megfelelően 2018-ban is 13 slick gumigarnitúrából gazdálkodhat minden egyes versenyző minden egyes versenyhétvégén - ráadásul, pár éve bevett újítás az, hogy a 13-ból 10 szett esetén a csapatok döntenek arról, hogy az adott hétvégén rendelkezésre álló keverékekből hány garnitúrát kérnek.

A minap a Forma-1 hivatalos és egyben kizárólagos gumipartnere nyilvánosságra hozta az Ausztrál Nagydíj gumiválasztásainak a listáját. A csapatok jelen esetben az ultralágy, a szuperlágy és a lágy gumik közül válogathattak, és ahogy az szokott lenni általában, ezúttal is a leglágyabb gumiabroncs örvendett a legnagyobb népszerűségnek.

Mégis elmondható, hogy a három topistálló különböző taktikával készül az év első Forma-1-es versenyére, ugyanis mind a Mercedes, mind a Ferrari, mind a Red Bull eltérő számú szettekre nyújtotta be az igényét a különféle keverékek esetében. A Mercedes volt az, amely a versenyzőinek, Lewis Hamiltonnak és Valtteri Bottasnak a legtöbb, szám szerint kilenc garnitúrát kérte az ultralágyakból annak ellenére, hogy a tesztek folyamán gondok adódtak a lágyabb papucsok szemcsésedésével.

A Red Bull pilótái, Daniel Ricciardo és Max Verstappen nyolc-nyolc, a Ferrari versenyzői, Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen pedig hét-hét szettet kapnak majd a lila oldalfalú Pirelliből.

A McLaren és a Williams mindeközben a Mercedeséhez hasonló, agresszívabb taktika mellett döntött, ugyanúgy 9-9 garnitúrát rendelve versenyzőink a melbourne-i paletta leglágyabb gumijából, miközben sokan a lágy gumiból csak annyit kértek, amennyi épp kötelező, szám szerint egyet - így tett Hamilton mellett a Haas franciája, Romain Grosjean, valamint a Williams újonca, Sergey Sirotkin.

Íme, az Ausztrál Nagydíj gumiválasztásai:

20459_01-au-selected-sets-per-driver-en.jpg

Fotó: MakFormula1 | Grafika: Pirelli

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3513737040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása