F1 - RÄIKKÖNENÉ AZ UTOLSÓ TESZTNAP BARCELONÁBAN
Forma-1 2018: Barcelona, teszt - 8. nap

kimi_raikkonen_f1_winter_testing_barcelona_xsaopke_9m6x.jpg

Kimi Räikkönen futotta meg a leggyorsabb kört a Ferrarival az utolsó barcelonai tesztnapon, miközben a Renault-t és a McLarent komoly időveszteség érte.

Kis híján ismét megdőlt a körrekord - ettől Räikkönent csak 29 ezredmásodperc választotta el, megelőzve a két spanyolt, Fernando Alonsót és Carlos Sainz-ot, akik annak ellenére zártak ennyire előkelő pozícióban, hogy a délelőtt folyamán alig tudtak pályán tartózkodni. 

A nyolcadik tesztnap beosztása:

Csapat Autó 2018. március 9.
Péntek
MERCEDES W09 EQ Power+ Délelőtt: Hamilton
Délután: Bottas
FERRARI SF71-H Räikkönen
RED BULL RB14 Ricciardo
FORCE INDIA VJM11 Ocon
WILLIAMS FW41 Délelőtt: Sirotkin
Délután: Stroll
RENAULT R.S.18 Sainz
TORO ROSSO STR13 Hartley
HAAS VF-18 Grosjean
MCLAREN MCL33 Alonso
SAUBER C37 Leclerc


A délelőtti események

Pénteken délelőtt nem sokon múlt, hogy ismételten megdőljön a nem hivatalos pályarekord Barcelonában: a Ferrari finn versenyzője, Kimi Räikkönen egy 1:17.221-es köridővel, amellyel csupán 29 ezredmásodperccel maradt el csapattársa, Sebastian Vettel tegnapi köridejétől. A finn hiperlágy gumis köréhez a legközelebb a Haas franciája, Romain Grosjean végzett a második pozícióban, míg a virtuális dobogó legalsó fokára Brendon Hartley, a Toro Rosso új-zélandija "állhatott fel".

Az első négy óra folyamán a legtöbb kört Lewis Hamilton tette meg, szám szerint 97-et. A Mercedes brit versenyzője elsősorban a versenyszimulációkra koncentrált - ennek tudható be, hogy csak a negyedik lett, 1:19.464-gyel, két tizedmásodperccel gyorsabbat autózva a Force India mexikói pilótájánál, Esteban Oconnál.

A Williamsnél mindeközben változott a felállás a zárónapra, miszerint - a korábbi tervekkel ellentétben - Robert Kubica mégsem gördült pályára, így a délelőtti etap Sergey Sirotkiné, a délutáni pedig Lance Strollé lett. Az orosz pilóta a hatodik legjobb időt futotta meg a lágy abroncsokon, 25 ezredmásodperccel megelőzve a Red Bull ausztrálját, Daniel Ricciardót.

Formula 1 on Twitter

Charles Leclerc's smokey Sauber, which brought out Friday's second red flag Testing is all about finding the limit in new machinery The team are optimistic of further running later today � #F1 #F1Testing

Azok közül, akik gyors kört futottak a délelőtt folyamán, Charles Leclerc bizonyult a leglassabbnak a nyolcadik helyen. A Sauber monacóija azonban csak 18 kört tett meg, amelyben közrejátszott az, hogy kicsúszott a kavicságyba a 12-es kanyarnál.

Mindeközben a McLaren és a Renault katasztrofális délelőttöt zárt. A wokingi gárda már hét kör után problémákba ütközött, ugyanis Fernando Alonso megállt a pályán, mint kiderült, turbóhiba miatt, így az elkövetkezendő órákban a spanyol a váratlan motorcsere miatt a garázsban vesztegelt. Az enstone-i együttes pedig csupán négy kör installációs kört tett meg Carlos Sainz-cal, mielőtt elromlott az RS18-asban a sebességváltó, amelynek a cseréje szintén a komplett hátralévő időbe került - a spanyol ennek kompenzálásaként megkapta a délutáni etapot is, amelynek során Nico Hülkenberg gördült volna pályára.

A délutáni események

kimi_raikkonen_f1_winter_testing_barcelona_xr0uegsrratx.jpg

Räikkönen elsősége a délutáni etap során sem változott - a finn a leggyorsabb kör mellett a legszorgosabb versenyzők egyike volt a 153 körével. Azonban a második helyért nagy volt a hajsza, és Fernando Alonso kis híján az előszezon leggyorsabb körét is megfutotta, de a sikán levágása miatt elvették az 1:16.72-es idejét, így 1:17.784-gyel lett a második, amellett, hogy 93 körrel zárta a napot végül.

A harmadik Carlos Sainz lett a Renault-val, aki csak az utolsó két órában tudta elhagyni a garázst a sebességváltós malőrt követően, és úgy futott egy 1:18.092-es kört, hogy csak 30 perce volt arra, hogy tapasztalatot gyűjtsön a Pirelli leglágyabb, hiperlágy abroncsain. A spanyol mögött Ricciardo lett a negyedik, megelőzve a nap legproduktívabb versenyzőjét, aki Grosjean volt a maga 181 körével.

Azonban csapatként megint a Mercedes teljesítette a legintenzívebb tesztprogramot: együttes erővel Hamilton és Bottas 201 kört pakoltak bele a brackley-i alakulat 2018-as gépébe, a W09 Hybrid EQ Power+-ba. A finnt Leclerc, Sirotkin, Hamilton és Lance Stroll (Williams) követték a sorrendben.

A nyolcadik barcelonai tesztnap végeredménye:

1520615742328.jpg

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4413727582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása